Начало > Новини > Наръчник за родители на първокласници
Наръчник за родители на първокласници

 

Наръчникът за родители на първокласници „Добре дошли в училище, родители“ е пътеводител за семейството в света на училището. Целта му е да даде обща визия за това как да се насочват и наглеждат първите стъпки на децата в училищната среда като се поддържа диалог между родителите и учителите.

 

 

Асоциация Родители създава и разпространява наръчника с подкрепата на Vivacom Фонд.

 

За новата учебна 2013/2014 година изданието „Добре дошли в училище, родители“ ще излезе за пета поредна година с нова корица и обновено съдържание. Темите в наръчника са фокусирани върху здравословното поведение на децата в училище, като разглеждат не само физическите, но и психическите и социалните аспекти на училищния живот. Родителите могат да получат полезна информация за храненето и дневния режим на децата, как да им се помогне да се научат да учат, джобните пари, мобилните телефони, безопасното ползване на интернет, как да се разговаря с учителите и класния ръководител, как да се помогне на детето да изгради отношения със съучениците си и т.н.

 

Наръчникът има за цел да подбуди диалог между родители и учители. Изданието не се стреми да дава универсални рецепти, а да задава въпроси, отговорите на които да се търсят съвместно от родителите и учителите.

 

Родителите на миналогодишните първокласници, които са ползвали наръчника, споделят, че представянето на редица важни за първокласниците теми в синтезиран вид в изданието е било от голяма полза.

 

 

Можете да изтеглите наръчника "Добре дошли в училище, родители" от ТУК.