Начало > НОВИНИ
В ПОДКРЕПА НА РОДИТЕЛСТВОТО

Проведе се втора национална среща в подкрепа на родителството, организирана от ДАЗД, УНИЦЕФ България и Асоциация „Родители“. Основният акцент беше подобряване на разбирането на професионалистите и експертите, ангажирани в планирането и изпълнението на политики за деца, за предизвикателствата и потребностите на съвременните семейства във връзка с грижите за децата.

Форумът се организира от Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД), УНИЦЕФ България и Асоциация „Родители“ като продължение на дискусията, състояла се през май 2018 г. На него бяха очертани основните нужди на майките и бащите на малки деца и юноши през погледа на изследователи, професионалисти и родители.

Председателят на ДАЗД д-р Елеонора Лилова, представителят на УНИЦЕФ за България, д-р Джейн Миута и Яна Алексиева, Изпълнителен директор на Асоциация Родители, откриха срещата. Теподчертаха, че родителите са най-значимите възрастни в живота на всяко дете, които със своите грижи, отношение и любов оказват огромно влияние върху детето и неговото благополучие. Конвенцията на ООН за правата на детето също отчита първостепенната роля и отговорност на семейството и необходимостта за оказване на подходяща подкрепа при отглеждането на децата.

Прочети повече
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 1 of 19