Начало > Новини > Асоциация Родители се включва в Инициативата „Голямото семейство“.
Асоциация Родители се включва в Инициативата „Голямото семейство“.
Инициативата Голямото семействоВъпреки трудностите, с които ежедневно живеем и се борим, децата остават нашето най-голямо богатство. Затова считаме, че тяхното раждане, отглеждане, образование и възпитание трябва да са приоритет на всички граждани, институции, организации и фирми в страната.“ Това са думите, с които започва представянето на Инициативата на сайта „Голямото семейство“.

 

Асоциация Родители, която със създаването на Клуб „Пълна къща“ първа постави в общественото пространство въпроса за необходимостта от цялостна промяна на отношението към многодетните семейства, подкрепя организаторите на конкурса в желанието им да популяризират многодетния модел като позитивен и престижен избор.

 

Затова заставаме зад Инициативата „Голямото семейство“ и виждаме в нея възможност да покажем на обществото примери за стимулиращата и обогатяваща роля на отглеждането и възпитанието на повече от две деца в семейството.

 

Ще се радваме, ако някой от членовете на „Пълна къща“ се окаже победител в конкурса, но и да не е така, самото участие, контактът с други многодетни семейства и възможността да излезем пред обществото в светлината на вдъхновяващия модел на семейство с 3 и повече деца, е достатъчна причина за участваме в инициативата.