Начало > Новини > Кампания „Не посягай на децата” ще се проведе пред Народния театър „Иван Вазов”
Кампания „Не посягай на децата” ще се проведе пред Народния театър „Иван Вазов”

Не посягай на децатаНа 4 юни от 19.00 часа пред Народния театър „Иван Вазов” председателят на Държавната агенция за закрила на детето /ДАЗД/ Калин Каменов и кметът на София Йорданка Фандъкова ще открият Кампанията „Не посягай на децата”.

Инициативата се провежда за втора поредна година във връзка с Международния ден за защита на децата, жертви на агресия. Участие в каузата ще вземат много български изпълнители.

По време на концерта ще бъде направена премиера на късометражни филми, показващи различните форми на агресия над деца. Ще бъдат презентирани и художествени фотографии на известни български личности и техните малчугани. Целта на тези материали е да се привлече общественото внимание върху проблема с физическото и психическо насилие и принудителните дисциплинарни мерки, накърняващи достойнството на подрастващите.

 

От 10 до 20 часа експерти от ДАЗД и различни неправителствени организации ще консултират гражданите по въпросите за защита и превенция на насилието върху деца.в информационни шатри пред Народния театър „Иван Вазов”.

Националният център за безопасен интернет също ще бъде част от събитието. Консултирайте се с експертите от Центъра от 16 до 20 часа.

Организатори на събитието са ДАЗД, Столична община и Флаш медиа АД, с подкрепата на Благотворителна Фондация „Роналд Макдоналд” – България.

Международният ден за защита на децата, жертви на агресия, се отбелязва на 4 юни от 1983 г. по решение на Общото събрание на ООН.