Начало > Новини > Едно училище, което заслужава...
Едно училище, което заслужава...

Нaградата „Златната ябълка“ на Национална мрежа за децата в категорията „Училище“ спечели ОУ „Н. Й. Вапцаров“, с. Селановци, намиращо се почти на брега на Дунава. Наградата прие директорката на училището Петя Русинова.

 

Селановци е едно от най-големите села в България по население и едно от най-големите населени места в света по дух. Училището му го доказва категорично и неслучайно спечели „Златна ябълка“ за последователната  си работа с родителите на своите ученици. Всеки, който е прекрачил прага му и се е запознал с хората вътре, ще остане завинаги свързан с тях. Казваме го от опит. В рамките на 4 месеца Асоциация Родители проведе 8 обучения с родители и учители там, заради което екипът ни номинира училището за участие в наградите.

 

 

 

Петя Русинова докосна всички присъстващи на церемонията, като прочете стихотворението „Огледало“ на Детелина Гергова, която е учител в ОУ „Н. Й. Вапцаров“. „Огледало“ е част от стихосбирката „За къде се забърза, Живот?“, посветена на 55 годишнината на училището.

 

Огледало

 

Научих се да се оглеждам
не в огледало, а в детски очи.
От огледалото образът гали,
а във очите нерядко боли.

 

Ако тъжно ме гледат очите
огледалото предупреждава:
още, още и още обич
първообразът трябва да дава.

 

Ако пламък в очите играе
и ме питат: Как, какво и защо?
Вярвам – струва си, казвам си: трябва
да раздавам любов и добро.

 

Огледало, а сякаш са извор
със живително чиста вода.
Как щастлива съм с моя избор -
да се търся в очи на деца.

 

 

За всеки, които е отдал дори частичка от себе си за децата – колко вярно, нали?