Начало > Новини > Асоциация Родители на европейската седмица на мобилността
Асоциация Родители на европейската седмица на мобилността

Европейската седмица на мобилността се провежда с цел да се насърчат модели на поведение, които да са в съответствие с принципите на устойчивото развитие и по-специално да са насочени към намаляване на замърсяването на градската среда от транспорта и подобряване на качеството на живот на европейските граждани. Тази година Европейската седмица на мобилността е с водеща тема: "Чист въздух – ти си на ход!".

 

За поредна година Асоциация Родители ще подкрепи инициативата и ще се включи чрез организирането на играта "Машина на времето" на 22 септември – изследователски пешеходен маршрут из центъра на София, подходящ за семейства и всички любознателни почитатели на разходките в неделя. Те ще имат възможността да опознаят няколко исторически обекта, които ще трябва да открият чрез специална карта. По маршрута на пешеходната обиколка участниците ще получат картички със стари снимки на определените места - Военния клуб, Държавната печатница, площад Александър Батенберг, площад "Света Неделя", дружество "Славянска беседа".


 

На площад Народно събрание пък децата ще могат да се забавляват с игрите на Центъра за безопасен интернет – Флашко в страната на спамчетата и Флашко-треньор, и да спечелят много награди.бва да открият чрез специална карта. По маршрута на пешеходната обиколка участниците ще получат картички със стари снимки на определените места - Военния клуб, Държавната печатница, площад Александър Батенберг, площад "Света Неделя", дружество "Славянска беседа".