Начало > Новини > Учител-будител във виртуалното пространство 2013
Учител-будител във виртуалното пространство 2013

ПОКАНА

ЗА УЧАСТИЕ В КОНКУРСА

„УЧИТЕЛ-БУДИТЕЛ ВЪВ ВИРТУАЛНОТО ПРОСТРАНСТВО“

 

Скъпи учители, тази година темата на конкурса, който организираме по повод 1-ви ноември, Деня на народните будителите, е „Младият човек между реалното и виртуалното“. Каним Ви да се включите в конкурса използвайки казусът като метод на работа по зададената тема.

 

 

Защо казус? Ние, от Националния център за безопасен интернет смятаме, че това е интерактивен метод, развиващ множество умения в младите хора. На основата на изпратените от Вас казуси, ще имаме възможност да съставим наръчник, в който да бъдете съавтори. По този начин ще сме максимално полезни на по-широк кръг хора от учителската и ученическата общност. Не на последно място, надяваме се това да стане широко използван метод за обсъждане и разрешаване на реални ситуации от виртуалния живот на учениците.

 

Защо във виртуалното пространство? Съвременната реалност и развитието на технологиите предполагат нарастващо количество време, което младежите прекарват в интернет. Много от ситуациите, които се създават във виртуалното пространство са точно толкова реални, както ако се случват лице в лице. Ето защо е нужно да им помогнем да изградят умения за управление на кибер средата.

 

Всичко за конкурса ТУК.