Начало > Новини > Професионален панел "Активно бащинство" - епизод 3
Професионален панел "Активно бащинство" - епизод 3

На 10 декември се проведе третата среща на професионалния панел по проект „Активно бащинство“. Всяко от четирите училища-партньори вече е започнало организацията на разнообразни дейности и събития, включващи специалното участие на татковците и другите значими мъже в живота на децата. Ето какви интересни неща се случват...

 

 

 

В 26 ОУ „Йордан Йовков” се проведе среща на майки и бащи, които през интерактивни занимания разбраха повече за проекта, в който участва училището, и поговориха за ролята на мъжа в отглеждането на децата. Особено трогателен момент за родителите беше прочитането на откъси от есета на ученици от 1-ви до 4-ти клас за техните татковци.

 

Не малко работа са свършили и учителите в 120 ОУ „Георги Сава Раковски“, които освен че направиха приветливо табло за родителите относно проекта, подготвят и прекрасни играчки в „Работилницата с тати“, в която деца и бащи сами решават какво да изработят заедно. На 18 и 19 декември се провежда и Коледният базар на училището.

 

73 СОУ „Владислав Граматик“ пък са отправили сериозно предизвикателство към децата и татковците, като са ги поканили да покажат и опишат най-хубавото място, на което семейството е било. Заедно със своите бащи децата са изработили колажи и са написали разкази за интересните екскурзии, които са преживели. В допълнение за Коледния базар на училището татковци, дядовци и по-големи братя са помогнали на децата да направят сурвакници за предстоящите празници.

 

Татковците в 35 СОУ „Добри Войников“ се подготвят за снежни походи и разкрасяване на стаите на децата. По време на родителската среща на училището всички родители са се запознали с идеята на проект „Активно бащинство“ и са успели да зададат своите въпроси.

 

 

С нетърпение очакваме следващата голяма среща на Панела през февруари месец.