Начало > Новини > Родителско кафене "Ключовата роля на самооценката в детското развитие"
Родителско кафене "Ключовата роля на самооценката в детското развитие"

На 28 януари се проведе второто от новостартиралата поредица родителски кафенета на Асоциация Родители. Идеята на родителското кафене е предостави на майките и татковците пространство, в което те освен да чуят полезни насоки за родителстване, могат да споделят лични примери и практики и да обсъждат в приятелски настроена среда своите интереси по темата. Всичко това се случва в неформална среда, т.е. разбирайте на по чаша ароматно кафе или освежаващ чай.

 

 

Темата този път беше ролята на самооценката в развитието на децата между 3 и 7 години. Яна Алексиева - детски психолог и член на екипа на Асоциация Родители - представи най-важните фази в развитието на децата в този възрастов диапазон. В приятна и отпускаща атмосфера разбрахме повече за физическите, умствени и дори морални особености на малките човечета. Поговорихме повече за използването на Аз-послания както в моменти на радост, така и в ситуации на конфронтация с детето (а и не само то). Накратко се упражнихме по схемата:

 

Аз (лично изразяване) + чувството, което изпитваме + причината за това чувство или ефектът върху нас

 

Обърнахме специално внимание на разликата между самоуважение и самооценка. Повече за тази тема прочетете в нашата рубрика ЗА РОДИТЕЛИ ето ТУК.

 

Ако не сте се запознали с декемврийската ни тема "Таен разговор за Коледа", можете да наваксате ТУК. А за да следите предстоящите теми, абонирайте се БЮЛЕТИНА на Асоциация Родители или вижте СТРАНИЦАТА ни във Фейсбук.