Начало > Новини > Европейски ден на солидарност между поколенията
Европейски ден на солидарност между поколенията

Скъпи колеги, партньори и приятели,

 

Ние от Фондация Лале, Национална мрежа за децата и Асоциация „Родители” ви каним да се включите в станалата вече традиция национална кампания за отбелязване на Европейския ден на солидарност между поколенията 29 април. Това е ден за общуване, споделяне и зачитане. За шеста поредна година кампанията има за цел да провокира и насърчи разнообразни съвместни събития на хора от всички възрасти и да привлече вниманието на обществото към приемствеността, разбирането и човешката солидарност между хората.

 

 

Включете се и вие!

 

Организирайте събитие за хората, с които работите, местната общност, гости, приятели, колеги, партньори. Каквато и да е инициативата ви, важно е темата за солидарността между поколенията за присъства и да бъде разбираема, достъпна и интересна за участниците.

 

Според възможностите си можете да организирате:

 

  • Събития, на които хора на различна възраст се срещат, разказват или обсъждат различни теми за връзките между поколенията;
  • Съвместни инициативи между деца, младежи и възрастни - концерти, конкурси, изложби, състезания, спортни събития, музикални и танцови представления, културни или традиционни събития и др.;
  • Срещи и разговори с творци, интересни хора, представители на местна власт или местни граждански организации, на които се обсъждат различни форми на солидарност и сътрудничество между поколенията и успешни примери на социално включване;
  • Други интересни идеи, които имате.

 

Поканете местните медии да се включат и да разкажат за инициативата ви.

 

Както всяка година досега, ние ще ви информираме какви събития са организирани в други населени места, участващи в кампанията.

 

Очакваме да ни пишете каква инициатива организирате, като ни изпратите попълнена кратка форма на адрес This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it до 23 април 2014.

 

Разпространете информацията до ваши колеги, приятели и партньорски организации. Нека всички станем част от Европейския ден на солидарност между поколенията заедно с милиони европейски граждани!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фондация Лале

 

Национална мрежа за децата

 

Асоциация „Родители”

 

За контакти:

тел/факс: 02 / 944 27 55

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

www.tulipfoundation.net