Начало > Новини > Седмица на ПРЕВЕНТ в 54 СОУ „Св. Иван Рилски“
Седмица на ПРЕВЕНТ в 54 СОУ „Св. Иван Рилски“

Седмицата на ПРЕВЕНТ  в 54 СОУ „Св. Иван Рилски“  продължава!

 

Цяла нощ момчета, момичета, родители и учители правиха сладки, соленки и козунаци и ето го резултата! Кулинарните изкушения децата продаваха на символични цени в подкрепа на избрана от тях кауза за подкрепа на младеж в нужда. Роди се идеята другата година децата да изготвят и книжка с рецептите на предлаганите от тях вкуснотии, така че вече чакаме с нетърпение следващия кулинарен базар на 54 СОУ!

 

 

Специално издание на училищния вестник „Студио 54“ изненада освен с традиционно ученическо творчество и бисери от училищния живот и с интервюта, които екипът на вестника е направил с родители. В тях те споделят какво мислят за днешните деца и си припомнят своите ученически години.

 

Събитията от седмицата на ПРЕВЕНТ ще продължат в 54 СОУ с информационна среща с родители на седмокласници на 14 май от 18:00 часа. На нея родителите могат да разберат повече за възможностите за образование и дейности с ученици в гимназиален етап в това училище и да се запознаят с учителите, които ще поемат осми клас от есента. Ако ви предстои кандидатстване след 7 клас, това е добра възможност да се информирате и да „харесате“ училище за детето си.

 

Проект „Включване на родителите за превенция на ранното отпадане от училище” /ПРЕВЕНТ/ е финансиран по Програма Урбакт ІІ на Европейския съюз. Проектът се координира от дирекция „ПИСТ” -  Столична община. В него участват три училища в София - 54 СОУ „Св. Иван Рилски“, 106 ОУ „Г. Цамблак“ и 88 СОУ „Д. Попниколов“. Асоциация Родители е партньор по проекта.

 

СНИМКИ