Начало > Новини > Седмица на ПРЕВЕНТ в 88 СОУ
Седмица на ПРЕВЕНТ в 88 СОУ

Какво по-хубаво откриване на нов физкултурен салон от откриването му с училищен Фамилатлон!

 

В своето събитие от седмицата на Превент 88 СОУ „Димитър Попниколов“ покани деца и родители на спортен празник с много игри, балони и усмивки. Празникът бе открит с танц на малките мажоретки. В отборите на третокласниците освен деца се включиха и много майки и татковци, които тичаха, скачаха, хвърляха топки и се надпреварваха в щафета наравно с децата си. Състезанията бяха оспорвани, но накрая победиха всички и имаше награди за всеки от участващите класове. След щафетата бащи и деца направиха футболен мач. Въпреки упоритата игра и опита на татковците, децата не се дадоха и отбелязаха множество голове.

 

 

Родителите си припомниха колко забавни и вълнуващи може да са игрите в училище, особено когато се включиш в тях, а тези които бяха в публиката искрено се радваха на победите на своите деца и ги подкрепяха. Всички участници – и деца и възрастни споделиха, че очакват с нетърпение още такива общи събития и предизвикателства.

 

На празника присъстваха и официални гости в лицето на международна делегация, водена от г-н Жан- Жак Дериен от общинската администрация в град Нант, Франция, който е координатор на проект ПРЕВЕНТ за ЕС. Домакин на делегатите е г-жа Ирена Димитрова, директор на дирекция ПИСТ на Софийска община, с която Асоциация Родители е партньор по проекта.

 

Снимки можете да видите ТУК.