Начало > Новини > Седмица на бащата
Седмица на бащата

Асоциация Родители и Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ в партньорство с 26 СОУ "Йордан Йовков", 35 СОУ "Добри Войников", 73 СОУ „Владислав Граматик“ и 120 ОУ "Георги Сава Раковски" организират

 

СЕДМИЦА НА БАЩАТА

 

от 11 до 18 май 2014 г.

 

Активното включване на бащите в училищния живот на децата им доказано води до подобряване както на поведението, така и на образователните постижения на учениците. В ежедневния живот на училището бащите често остават извън фокуса на вниманието и не се чувстват ангажирани във взаимодействието на семейството и образователната система. СЕДМИЦАТА НА БАЩАТА има за цел да фокусира вниманието както на бащите, така и на педагогическите екипи към значимостта на активното участие на бащата за пълноценното развитие на потенциала на всяко дете. Дейностите са насочени към подобряване на взаимодействието с бащите на ученици в начална училищна възраст (1-4 клас) като ключов етап за изграждане на добро партньорство между семейството и училището.

 

Към инициативата вече се присъединиха 20 ОУ "Тодор Минков", 118 СОУ "Акад. Людмил Стоянов" и 48 ОУ "Йосиф Ковачев".

 

Каква е идеята на СЕДМИЦАТА НА БАЩАТА?

 

8 дни, 8 идеи за споделени моменти:

 

11 май (неделя)  - Четем заедно

 

На 11 май от 11 часа на Моста на НДК всички татковци са поканени да почетат символично на своите деца в подкрепа на включването на повече бащи в образованието на децата им.

 

12 май (понеделник) – Отиваме заедно на училище

 

Каним бащите в този ден да се ангажират с воденето на децата на училище като знак за значимостта на тази част от живота на детето.

 

13 май (вторник) - Играем заедно в интернет

 

Каним бащите да покажат своя интерес към виртуалния живот на децата им, като изиграят заедно любимата игра на малчугана, проучат дадена тема за домашното или се поровят за интересна информация.

 

14 май (сряда) – Майсторим заедно

 

Каним бащите да включат децата в някои от обичайните си домакински занимания или заедно да изработят предмет по идея на детето.

 

15 май (четвъртък) – Разхождаме се заедно

 

Каним бащите да прекарат известно време с децата си на открито като възможност за общуване с природата и помежду им.

 

16 май (петък) – Пазаруваме заедно

 

Каним бащите да развиват у децата си практически умения за планиране на семейния бюджет.

 

17 май (събота) – Готвим заедно

 

Каним бащите да покажат на децата добър пример за включване във всички аспекти на семейния живот.

 

18 май (неделя) – Играем заедно на открито

 

От 14 часа всички са поканени в Южния парк на ежегодния майски празник на семейството, спорта и активния начин на живот Фамилатлон със специална програма и много награди за всички и особено за активните татковци, чичовци, дядовци и батковци, които са избрали да играят на открито с децата. Подкрепата на майките е изключително важна!