Начало > Новини > Проект с Красно село "Добре дошли в 5 клас, родители"
Проект с Красно село "Добре дошли в 5 клас, родители"

Асоциация Родители в партньорство със столичния район Красно село започна работа по проект “Добре дошли в 5 клас родители!“ с финансовата подкрепата на Столична община Програма Европа, 2014 г. и в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата 2019 г.

 

Главната цел на проекта е прилагането на добра европейска практика за активно включване на родителите на петокласници и на класните ръководители на пети клас в осмислянето и прилагането на общи модели на позитивно възпитание за подобряване на взаимодействието между семейството и училището, привличане на родителите за по-активно участие в училищната общност и изграждане на по-привлекателен образ на Столичен район Красно село. Всичко за проекта можете да прочетете ТУК.

 

На 7.07.2014 община Красно село бе домакин на първата работна среща по проекта, на която партньорите от общината и директорите на 7-те училища се запознаха в детайли с концепцията на проекта и предстоящите дейности. В проекта са включени класните ръководители и родителите на петокласниците от 7-те училища в Столичен район Красно село - 19 СОУ "Елин Пелин"; 25 ОУ "Д-р Петър Берон"; 34 ОУ "Стою Шишков"; 36 СОУ "Максим Горки"; 51 СОУ "Елисавета Багряна", 132 СОУ "Ваня Войнова“, 142 ОУ с РЧО "Веселин Ханчев".