Начало > РЕСУРСИ > Семеен комплект за онлайн безопасност
Семеен комплект за онлайн безопасност

Семеен комплект за онлайн безопасност „Опитомяване на мрежата“: Ръководство за родители, Книжка за семейно забавление и приложения

Комплектът е предназначен за семейства, чиито деца навлизат в света на виртуалното пространство. Полезен е и за учители на деца в начална училищна възраст.

Целта на комплекта е да се насърчат родителите да разговарят с малчуганите по темата „интернет“ като същевременно ползват насоките, включени в комплекта като книжка-ръководство и семеен договор. Книжката за семейно забавление е част от комплекта, съдържаща интересно представени указания за безопасността в интернет.

Комплектът е преводна методика на Мрежата от центрове за безопасен интернет INSAFE и е с права за свободно некомерсиално разпространение и ползване.

 

Как можете да го получите? Семейният комплект за онлайн безопасност се разпространява като награда за взето участие в някоя от игрите, изработени от Националния център за безопасен интернет, както и при обучения на учители и професионалисти, работещи с деца и семейства в начална училищна възраст.