Начало > ПОРЪЧАЙТЕ ОБУЧЕНИЕ > „Превенция на виртуално и реално насилие“
„Превенция на виртуално и реално насилие“

 

„Превенция на виртуално и реално насилие“

 

Ще се запознаете с обучителите на Асоциация Родители и Фондация ПИК, които вече 5 години усъвършенстват авторската си методика за интерактивно обучение в клас за превенция на реално и виртуално насилие.

 

Обучението „Превенция на виртуално и реално насилие“ е за Вас, учители, училищни психолози, педагогически съветници, възпитатели и други професионалисти, работещи с групи деца и младежи.

 

 

Знаете ли какво е груминг? Секстинг? А киберотмъщение...

 

Виртуалният свят е особено важен за децата и младите хора, защото той е част от тяхната реалност. Много възрастни се чувстват недостатъчно подготвени за разговор за новите технологиите и интернет феномените. По време на обучението ще научите повече какво е поведението на младежите в интернет според възрастта им, кои са най-посещаваните сайтове - техните ползи и рискове, как да действате в конкретни случаи на проблеми във виртуалното пространство. В добронамерена среда ще имате възможност да обсъдите интересни и важни ситуации от вашия професионален опит, като освен да получите мнението на колега, ще можете да допринесете за общите цели с истории от живия живот. Ще навлезете дълбоко в дебрите на груповата динамика и интерактивните методи посредством упражнения и презентации.

 

Благодарение на обучението ще се чувствате уверени да прилагате и изпробвате темите и игрите от 2-та наръчника по методиката „Превенция на виртуално и реално насилие“, разписани в структурирани уроци от по 45 минути. Наръчниците ще получите заедно със сертификат в края на обучението. Темите дават възможност на младежите в училище да изразяват лично мнение и да чуват това на другите, да опознават себе си и другите и да преживяват всеки час не само през ума, но и през сърцето.

 

А защо не поканите и част от родителите във Вашето училище да се включат в обучението?

 

Ще получите пълен комплект от материали - папка, химикалка, 2 наръчника с общо 44 теми, сертификат.

 

Обучението е предвидено за 16 учебни часа. При заявката можете да кажете дали бихте искали часовете да бъдат разпределени в 2 или 3 дни.

 

Искате да заявите обучение?

 

ВАЖНО! Приемаме заявки за цели групи от 15 до 25 човека.

 

Заявете оферта за Вашето обучение на имейл This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it или на телефон 02/944-17-99 и ще получите информация от наш координатор.

 

Имате допълнителни въпроси?

 

Потърсете отговорите им в Често задавани въпроси или потърсете нас на познатия мейл или телефон.