Начало > Новини > Наръчник за родители на първокласници за 6-та поредна година!
Наръчник за родители на първокласници за 6-та поредна година!

Днес, 11 септември 2014, се проведе пресконференция за представяне на Наръчник за родители на първокласници.

 

На нея се проведе дискусия между Цвета Брестничка от Асоциация Родители, Детелина Арнаудова – директор на 19 СОУ и Асен Александров - директор на 51 СОУ, по време на която те демонстрираха ползотворен модел за развитие на отношенията „семейство-училище“, след като обсъдиха важните аспекти в общуването между учители, родители и ученици. Експертите и директорите представиха полезни практически примери за 3-те ключа в общуването:

 

 

 

  • Да разчупим леда

  • Да наместим фокуса

  • Да свържем точките.

 

 

Изграждането на класна общност е дълъг процес, в който участват родителите, децата и класният ръководител. Успешният клас е здравословната среда за нашите деца, която можем да изградим на три стъпки. Първа стъпка – опознаваме се, втора стъпка – изграждаме доверие помежду си; трета стъпка – учим се да превръщаме многото индивидуални мечти в една обща споделена мечта!


Наръчникът за родители на първокласници е предназначен да даде обща визия за това как да се насочват първите стъпки на децата в училище, като се поддържа диалога с родители и с учителите.

 

Асоциация Родители издава за 6-та поредна година и го разпространява безплатно във всички училища на страната с подкрепата на VIVACOM Fund.