Начало > ЗА НАС > Екип
Екип
Article Index
Екип
Цвета Брестничка - председател на УС
Яна Алексиева - изпълнителен директор
Анна Димитрова - финансов мениджър
Давид Кюранов - мениджър проекти
Бойко Ценков - психолог и обучител
All Pages

 

Запознайте се с екипа на Асоциация Родители! Всеки от нас влага сърце, душа и разум в работата си, защото вярваме, че истинските промени започват от група единомишленици.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Цвета Брестничка

 

Председател на Управителен съвет

 

Образование, професионален опит и професионални интереси

 

Завършила съм руска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Работила съм като учител и преводач. Автор съм на поредица приказки в стихове, които са част от порастването на хиляди деца вече повече от 10 години. Интересите ми са в областта на възпитанието на децата като самостоятелни и щастливи хора и взаимодействието на семейството и училището.

 

В свободното си време...

 

Обичам да пътувам и да споделям пътуването с читателите на пътеписите ми. Но нищо не света не може да се сравни с моментите, в които сме заедно със съпруга ми и четирите ни деца.

 

Работя в Асоциация Родители, защото...


Вярвам, че можем да променим живота на обществото към по-добро, ако по-малко се оплакваме, а повече действаме за промяната според силите и способностите си. За мен Асоциация Родители е мястото, където хората работят с цялата си енергия и сърце за важната за тях кауза да дадат шанс на всяко дете да порасне по най-добрия начин и на всеки родител да изживее родителството възможно най-пълноценно. Това ме кара да се чувствам на мястото си.

 


 

 

Яна Алексиева

 

Изпълнителен директор

 


Образование, професионален опит и професионални интереси


Завършила съм СУ „Св. Климент Охридски“ със степен магистър по Детско-юношеска и училищна психология.

 

Член съм на Дружеството по психология и Дружеството по позитивна психотерапия.

 

Сертифициран треньор съм по родителската програма „Трениране на успешни родители“, Томас Гордън.

 

През целият ми трудов опит съм работила с деца, родители и професионалисти занимаващи се с деца.

 

Била съм част от екипа на френския лицей „Виктор Юго“, който е част от мрежата на международни училища. След това продължих трупането на опит като училищен психолог в 22 СОУ „Г. С. Раковски“.

 

От 2009 година съм част от екипа на Асоциация Родители. Мотивацията ми и до днес е вярата във важността на качественото образованието и развитието на децата ни в среда ориентирана към нуждите им и уважаваща личността им.

 

Основната ми роля в екипа е на психолог и обучител и като такъв има възможността да се срещам с родители и учители и да виждам промяна, което ме вдъхновява.

 

Работя в Асоциация Родители, защото...


...е изключително зареждащо да участваш в промяната на света около себе си и да си с хора, с  които си говориш на един език.

 

В свободното си време...


Oбичам да пътувам навсякъде, да се разхождам без посока и цел и да изучава света чрез различните вкусове на кухнята. Едно от най-любимите ми неща е да общувам с хората и да осъществявам различни идеи, които правят света по-хубав и добър.

 


 

Евелина Лафчийска


Психолог и обучител


Образование, професионален опит и професионални интереси

 

Завърших специалност Психология в Нов български университет, бакалавърска степен. След това продължих обучението си в магистърската програма по Семейно консултиране към същия университет. Член съм на Дружеството на психолозите в България. Имам допълнителна квалификация в сферата на груповата работа и индивидуално консултиране като част от практическия ми опит е в областта на зависимостите, обучителните затруднения при деца и междуличностните отношения.

 

Работя в Асоциация Родители, защото...

 

Вярвам, че семейството е в основата на изграждането на личността и обществото като цяло, а любовта е основният елемент за това. Подкрепям каузата на Асоциацията и участвам в насърчаването на родителите да бъдат най-добрите родители, които могат да бъдат, и подкрепям децата да се превърнат в най-добрите възрастни, които могат да станат.

 

В свободното си време...

 

Малкото свободно време, което имам обичам да посвещавам на изкуство. Създаването на красиви неща ми носи несравнимо удовлетворение. Вдъхновявам се от думите и пиша стихове, вдъхновявам се от цветове и рисувам върху платове. Обичам да отдавам вечерите си на уюта от приятелска топлина, да (пре)откриваме заедно себе си и света.

 


 

 

Давид Кюранов

 

Мениджър проекти, координатор на национална кампания „Да бъдеш Баща“

 

Образование, професионален опит и професионални интереси

 

Завърших магистратура по социология в СУ „Св. Климент Охридски“, а преди това – бакалавърска степен по новогръцка филология отново там. Идвам от сферата на пазарните и социални изследвания, в която работих през последните 6 години.

 

Работя в Асоциация Родители, защото...

 

…искам работа с кауза, работа с хора за хора. Защото кампанията „Да бъдеш Баща“ поставя публично много важен въпрос – че общуването и изграждането на близост в семейството са изключително важни условия да живеем добре и да отглеждаме щастливо децата си – много по-важно от това колко неща можем да си купим. Защото силата на мъжете може да научи децата да градят. Защото в България още се учим как да се грижим за душите си и често подценяваме колко е важно. Защото сме успешни само, когато сме щастливи.

 

В свободното си време...

 

…обичам да усещам, че живея, че има смисъл, че ми е интересно. Обичам да пиша, само да успея да си намеря време и пространство. Обичам приятелите си. Обичам да уча езици, за да мога да разбирам света повече. Обичам да се движа – и физически, и в идеите. И още много неща. Опитвам се да се грижа за себе си, доколкото умея. И да се уча на още.

 

 


 

 

Бойко Ценков

 

Психолог и обучител

 

Образование, професионален опит и професионални интереси


Завърших специалност Психология в Нов български университет, бакалавърска степен. След това продължих обучението си в магистърската програма”Клинична психология- психоаналитична преспектива“ в същия университет. Член съм на Дружеството на психолозите в България. Имам четири години опит в системата за закрила на детето като консултант и психолог. Имам опит в консултирането на деца и възрастни в психодинамична перспектива. В момента съм в обучение по психотерапия.

 

 

Работя в Асоциация Родители, защото...

 

... до този момент съм работил в подкрепа на децата и видях, че промяната може да се случва, когато хората са истински ангажирани.

Защото екипът в Асоциацията е много задружен и всички хора са истински отдадени на идеята за промяна.

И защото вярвам, че най-важното за децата е сигурната и стабилна връзка с техните родители; затова припознавам възгледа на Асоциацията като свой.

 

В свободното си време...

 

Обичам да се посвещавам на изкуството и четенето на книги. Обичам да ходя сред природата, това ме зарежда.