Начало > Новини > Обучение "Взаимодействието между семейството и училището" в 101 СОУ-София
Обучение "Взаимодействието между семейството и училището" в 101 СОУ-София

Обучение "Подобряване на взаимодействието между семейството и училището" в 101 СОУ-София

 

На 15 и 16 декември екип на Асоциация Родители проведе обучение с група учители от 101 СОУ „Бачо Киро“ на тема „Взаимодействието между семейството и училището“. В рамките на два дни обсъдихме заедно с учителите темата за връзката между семейството и училището с фокус върху включването на родители-имигранти в училищния живот на децата. Учителите споделиха както своите притеснения в диалога със семейството, така и силните страни на тази връзка, представиха и своите практики за включване на родители през различни занимания. Учителите усилено работиха и върху нови идеи и се вдъхновиха за създаването на интересни събития за деца и родители.

 

Предстоят срещи с родители на учениците от  101 СОУ „Бачо Киро“. Заедно с тях екипът ни ще говори  на теми за родителството и партнирането с училището и за подходите на различните култури към възпитанието и образованието на децата.

 

Проведеното обучение за учители е първата дейност от проект „Споделено училище“ и се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.