Начало > Новини > Празниците идват в „Споделено училище“
Празниците идват в „Споделено училище“

Празниците идват в „Споделено училище“


През изминалите седмици направихме две срещи с родители на деца от 101 СОУ „Бачо Киро“ по проект „Споделено училище“. На тези срещи се опознахме и заедно обсъдихме идеи какво би било интересно и приятно да се случва за децата в тяхното училище. Част от родителите, които идват от други страни, разказаха за това какви празници са имали те в техните училища – така научихме, че учениците в Украйна също си организират размяна на подаръци за Коледа и кулинарни конкурси както и у нас, а в Китай наблягат повече на ученето, отколкото на празнуването.

 

 

Работейки по групи, родителите се включиха активно в обсъждането на идеи за училищни събития. За началните класове определиха като добра идея спортния празник. Според тях това е още един начин да се осигури повече движение на децата. Игрите и състезанията няма да бъдат само за децата, а в тях ще се включат и родители.

За по-големите деца в пети, шести и седми клас родителите решиха да подготвят празничен край на учебната година. Планът е дворът на училището да стане арена на талантите с много музика и танци. В музикално-танцувалното шоу с работно заглавие „101-во търси таланти“ родителите искат да обединят деца и възрастни около идеята, че  е забавно да празнуват заедно. Предварително подбрано жури ще оценява надпреварата по класове и разбира се, ще има и награди.

 

Вече имаме две идеи за празници в споделеното училище, а на следващата среща между родители и учители ще поработим върху детайлите за осъществяването им.

 

Проект „Споделено училище“ се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. За повече информация посетете www.ngogrants.bg.