Начало > Новини > Покана за включване в обучение "Да бъдеш Баща" на Асоциация Анимус
Покана за включване в обучение "Да бъдеш Баща" на Асоциация Анимус

На 6-7 март и на 13-14 март 2015 Асоциация Анимус ще проведе безплатни обучения на учители от детски градини в София. Обученията са в рамките на два дни (16 учебни часа).

Темите, които ще бъдат покрити, са свързани с ежедневната работа на всеки учител със семействата на децата. Те предоставят както теоретична основа, така и практически умения.

 

 

Част от тях са:

  • Стереотипи по пол в семейството и при отглеждане децата – семейни роли и вярвания на учителите в детската градина спрямо тях;
  • Ролята на бащата в отглеждането на детето: бременност, раждане, отглеждане;
  • Подходи за ангажиране на бащите, разработване на собствени практики в детската градина;
  • Идентифициране на деца в риск: разпознаване на белезите на различни видове насилие, общуване с деца в риск и подходящо реагиране на техните емоционални и поведенчески прояви от страна на учителя;
  • Подход на работа с отчуждени/отчуждаващи бащи: ефектите на PAS-синдрома върху децата, медииране в детската градина и позитивен модел на работа с такива семейства.

 

Разберете още за ПОЛЗИТЕ от обучението.

Можете да заявите участието на учители от Вашите детски градини, като се свържете със Светослав Савов - координатор Учебен център към Фондация "Асоциация Анимус", на телефон 02 9835205; 9835305; 9835405 или на имейл: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .

Обученията са част от Национална кампания "Да бъдеш Баща". Проектът подкрепя активното и ефективно „бащинство“ и позитивното родителство, като насочва дейностите си както към бащите, така и към всички значими за детето мъжки фигури в семейството.