Начало > Новини > "Празник на фенерите" в 101 СОУ
"Празник на фенерите" в 101 СОУ

"Празник на фенерите" в 101 СОУ


Вчера, на 20 март, дори слънчевото затъмнение не ни попречи да пуснем летящи фенери над 101 СОУ Бачо Киро.

 

„Празникът на фенерите“ започна с вълнение и радост, а талантливите деца представиха пред родителите и гостите на своето училище няколко изпълнения, които напълниха душите им. След всяко изпълнение Актовата зала на 101 СОУ „Бачо Киро“ се тресеше от бурните аплодисменти на публиката.

 

 

В официалната част на „Празника на фенерите“ международно жури от трима доброволци от Франция, Полша и Испания избра три най-оригинални фенера от изложбата, съпътстваща събитието и в която участваха с творбите си над 130 деца от втори до седми клас. Като майстори на най-оригиналните фенери бяха отличени Карина Момчева и Анджела Джамал Ибрахим от 6-ти Б клас – трето място, Петър Петров от 3 А клас - второ място и Александра Божкова също от 3 А клас, чийто фенер бе класиран на първо място в изложбата.

 

 

Част от програмата на „Празника на фенерите“ включваше и представяне на новата мултифункционална зала на училището, в която децата могат да играят заедно в свободното време и междучасията.

 

Родителите, които гостуваха на празника, бяха впечатлени от видяното, а тези от тях, които участваха в родителските срещи за подготовката и събирането на идеи са нетърпеливи да започнем работата по следващото училищно събитие по проект „Споделено училище“.

 

Финалната атракция на „Празника на фенерите“ беше на двора на училището, където деца, родители и учители заедно пуснаха летящи фенери.

 

Днес успяхме да раздадем и поощрителните награди и грамотите за участие на децата, включили се в изработването на фенери и започваме да се готвим за следващото събитие по „Споделено училище“, което ще се случи през месец май.


Проект „Споделено училище“ се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. За повече информация посетете www.ngogrants.bg .