Начало > Новини > Фамилатлон 2015 за шампиони
Фамилатлон 2015 за шампиони

Родни спортни звезди играят с деца и семейства по време на ФАМИЛАТЛОН 2015


На 17 май 2015 г. за седми пореден път Асоциация Родители организира за децата и техните семейства ФАМИЛАТЛОН – празник на семейството, спорта и здравословния начин на живот.

 

И тази година събитието е подкрепено от Виваком фонд.

 

На Голямата поляна в Южния парк от 14 до 19 часа близо 40 клуба за спорт и свободно време ще предоставят възможност на 4000 деца и родители да експериментират с нови преживявания и да изберат своя спорт или любимо занимание за свободното време. Гостите на празника могат да избират между капоейра, айкидо и други бойни изкуства, бейзбол, софтбол, голф, езда, лакрос, ходене по въже, суинг и народни танци, йога, роботика, майсторене от рециклирани материали, наблюдение на птици и още много различни спортни, еко и арт занимания за деца и семейства.

 

По време на празника ще бъде обявен стартът на новата съвместна кампания на Министерството на младежта и спорта и в. “Стандарт“. Кампанията "Млади шампиони" е посветена на популяризирането на талантливи спортисти до 14 г. и до 23 г.

 

Участниците във ФАМИЛАТЛОН 2015 ще имат възможност да тренират заедно с известни спортисти, поканени от в. „Стандарт“ в рамките на инициативата "Открит урок за шампиони". Това са "златните момичета на България", световните шампионки по художествена гимнастика  Михаела Маевска, Християна Тодорова, Ренета Камберова, Цветелина Стоянова и Цветелина Найденова, водени от треньорката Ина Ананиева.

 

Волейболната звезда Любо Ганев ще покаже умения заедно с двама обещаващи младежки национали.

 

Демонстрация ще направи и световният шампион по бокс Детелин Далаклиев.

 

Във футболния сблъсък "Левски"-ЦСКА "сините" ще бъдат представени от големия си талант Божидар Краев, а "червените" – от новото си откритие Анатоли Господинов. Малчуганите ще могат да разменят пасове и да бият дузпи с двамата талантливи футболисти.

 

За почитателите на по-мисловните игри едновременна игра на шах на няколко дъски ще демонстрира Алекси Йовчев – създател на Фейсбук-групата „Харлем шах“, фитнес инструктор и участник във филма „Троя“.

 

За седма поредна година деца и семейства ще участват в обиколка на европейските столици. Играта „Малката Европа“, подкрепяна от Виваком фонд, провокира деца и родители да обиколят Южния парк и да открият скритите на територията му столици на страните-членки на ЕС. Там ще ги посрещнат български и чуждестранни доброволци - домакини на столиците, и ще им покажат най-интересното от градовете. Специалното участие на творчески екип от доброволци от Испания, Полша и Франция ще осигури пренасяне в автентичната атмосфера на всяка от столиците. Семействата, които участват в обиколката на Стария континент, ще научат много за живота в различните европейски страни и ще спечелят награди за участието си.

 

ФАМИЛАТЛОН има специална програма, насочена към татковците. В шест тура бащи и деца ще имат възможност да участват в различни игри и състезания, а накрая ще се изтегли и томбола с награди от НР, „Леатон за деца“, Майкрософт, Мустела, издателство „Фют“, Кидамом, издателство „Изток-Запад“.

 

Най-младите участници във  ФАМИЛАТЛОН 2015 ще могат да се освежат с любимата минерална вода на тенис-звездата Григор Димитров – „Балдаран”.

 

От 16 часа с подкрепата на Мустела ще стартира велошествие за малки велосипедисти от 3 до 6 години, в което всеки участник печели медал, а детската градина с най-голям брой участници – купа.

 

По време на игрите, организирани от Националния център за безопасен интернет, деца и родители ще научат повече за разумната и полезна употреба на Мрежата и ще се забавляват с Флашко – героя-защитник на безопасния интернет.

 

Боги и Симо от БГ радио ще водят разнообразната програма от демонстрации, песни и танци от 14 до 19 часа на сцената на Голямата поляна в Южния парк.

 

Официалните гости на ФАМИЛАТЛОН са министърът на младежта и спорта господин Красен Кралев, столичният кмет госпожа Йорданка Фандъкова и председателят на Държавната агенция за закрила на детето госпожа Ева Жечева.

 

ФАМИЛАТЛОН е организиран от Асоциация Родители в партньорство със Столична община по Програма за съфинансиране на спортни събития, форуми, кампании и инициативи под патронажа на Кмета на Столична община за 2015 г. и се реализира в подкрепа на инициативата “София – Европейска столица на спорта 2018 г.”