Начало > Новини > Фамилатлон 2015 в Козлодуй
Фамилатлон 2015 в Козлодуй

Фамилатлон 2015 в Козлодуй


На 17 май 2015 година за пети пореден път Община Козлодуй организира празник на семейството, спорта и здравословния начин на живот Фамилатлон. Празникът започна в 10.00 часа и продължи до следобяд. Гостите на Ботевия парк можеха да се включат в множество работлнички и спортни демонстрации, разпръснати из широките зелени поляни на парка. Рисуване, джудо, наблюдение на птичките по дунавския бряг или фигури от хартия бяха само част от интересните предложения за децата и семействата. Екипът на Националния център за безопасен интернет заедно с героя Флашко отново учи децата на правилата за онлайн сигурност. Десетки деца излязоха от страната на спамчетата с повече знания и умения за справяне с предизвикателствата в мрежата.

 

 

Освен из „Панаира на възможностите“, участниците обикаляха парка в търсене на ключови национални точки, една от които кораба „Радецки“, които внушително стоеше на крачка от задъханите участници. Всички, събрали пълния брой точки, спечелиха награда. На голямата сцена пък гостите можеха да се радват на изпълнения и демонстрации на детските градини и училища в града. За втори път кметът Румен Маноев раздаде наградата „Спортист на годината“.


Новост в таз годишната програма беше кътът „Да бъдеш Баща“, създаден специално за занимания на малчуганите и техните татковци. Децата рисуваха портрети на своите бащи, батковци или дядовци, за да ги зарадват по време или след Фамилатлон 2015 в Козлодуй. Някои татковци пък позираха и помагаха с охота на своите синове и дъщери. Кът „Да бъдеш Баща“ беше създаден и проведен от професионалистите от детски градини „Звънче“, „Радост“ и „Слънчице“ в Козлодуй. Като част от Панел „Да бъдеш Баща“, те създават и изпробват иновативни инициативи за включване на мъжете в живота на децата в детската градина.


Всяка година представител на Асоциация Родители присъства на Фамилатлон в Козлодуй, тъй като общината е пионер в Движение Фамилатлон, което вече се разпространява из цялата страна. Усмивките и вълнението на децата и родителите доказва, че усилията на Общината са ползотворни.