Начало > Новини > „100 и един таланта на 101 СОУ Бачо Киро“
„100 и един таланта на 101 СОУ Бачо Киро“

Празник "100 и един таланта на 101 СОУ Бачо Киро"


На 01 юни - Деня на детето, завърши последният етап от второто събитие от поредицата училищни празници по проект „Споделено училище“.


„100 и един таланта на 101 СОУ“ се проведе на два етапа – на 27 май с деца от 2 до 4 клас и на 1 юни с деца от 5 до 11 клас.

 

Празникът на талантите започна с вълнение и радост, а малки и големи артисти представиха пред директора, заместник-директорите, учителите, родителите и гостите на своето училище артистичните си заложби – музикални, танцувални, художествени, спортни умения и дарби. След всяко изпълнение дворът на училището се огласяше от силните възгласи и бурните аплодисменти на публиката.

 

На 27 май трима доброволци от Франция, Полша и Испания обсъдиха офлайн  с децата правилата за безопасен интернет под формата на игра на винил „Флашко треньор“. Играта е разработена от Асоциация Родители и целта й е докато децата спортуват да научават правилата за безопасен интернет, описани в стихотворна форма за по-лесно запомняне.

 

И в двата дни на празника с финансовото съдействие на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. класните ръководители получиха награди за класовете. Асоциация Родители раздаде индивидуални поощрителни награди и грамоти за участието на най-изявените таланти от 101 СОУ „Бачо Киро“.

 

Албум със снимки от празника „100 и един таланта на 101 СОУ“ можете да разгледате във Фейсбук страницата на Асоциация Родители.

 

Проект „Споделено училище“ се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. За повече информация посетете www.ngogrants.bg