Начало > Новини > "Подобряване на взаимодействието между семейството и училището" в Пловдив
"Подобряване на взаимодействието между семейството и училището" в Пловдив

Обучение за работа с родители в училищна общност в града на тепетата

 

На 17 и 18 юни се проведе обучение "Подобряване на взаимодействието между семейството и училището" с екипите на ОУ "Васил Петлешков" и ОУ "Тодор Каблешков", гр. Пловдив. Отношенията на Асоциация Родители с двете училища вече са изпитани с времето и това е втората ни среща с тях. Благодарим на г-жа Костова и г-жа Зрънчева за доверието и покана за второ обучение!

 

По време на обучението Цвета Брестничка и Ралица Василева представиха разнообразни инструменти и материали за комуникация с родителите. Обсъдиха се темите за училищната общност и управление на доверието между учител и родители. Акцентира се върху новаторски подходи за провеждане на родителска среща, като се наблегна върху важността на първата родителска среща в пети клас. На професионалистите беше представена авторската методика на Асоциация Родители, разработена по проект "Добре дошли в 5 клас родители!". Отдели се време за осмисляне на спецификите на работа с всички родители. Дискутирахме защо и как да включваме активно и значимите мъже в живота на децата в училищните дейности.

 

 

Пловдивските ни партньори получиха комплекти от нашите материали - плакати "Да бъдеш Баща", наръчници за родители на първокласници и наръчници за родители на петокласници.

 

 

Можете да разгледате снимките от обучението в нашата Фейсбук страница.