Начало > Новини > Още за форум "Добре дошли в училище, родители"
Още за форум "Добре дошли в училище, родители"

Първият форум "Добре дошли в училище, родители", вдъхновен от опита на Асоциация Родители в издаването на Наръчник за родители "Добре дошли в 1. клас"

 

На 13 септември в София се проведе форум-изложение на Асоциация Родители, посветен на първия учебен ден. Първи клас е вълнуващ момент както за децата, така и за техните родители. Стъпвайки върху дългогодишния опит с наръчника за родители на първокласници, екипът ни реши да събере за един полезен и приятен следобед водещи специалисти от сферата на образованието, здравето, психологията и технологиите и родители, които желаят да научат повече по темите...

 

... "Адаптацията към първи клас – какво да очакваме?" с водещи Яна Алексиева, психолог, Асоциация Родители, и Лилия Чавкарска, начален учител, 120 ОУ „Г. С. Раковски“, ак да съхраним здравето на нашия първокласник?" с д-р Бояна Петкова, "Колко е важна занималнята?" с Валерия Симеонова, психолог, "Какво трябва да знаят родителите за приобщаващото образование?" с Александра Ангелова, специалист обучение и развитие, Център за приобщаващо образование, "Неизбежен ли е училищният тормоз?" с Анет Маринова, училищен психолог, 23 СОУ „Ф. Жолио-Кюри“ и "Новите технологии – приятел или враг?" с д-р Луиза Шахбазян, зам.-координатор на Националния център за безопасен интернет.

 

Майките и татковците имаха възможност да дискутират и задават въпроси след всяко представяне. През това време пък децата можеха да опитат от множеството интересни и образователни забавления, които партньорите на събитието ни организираха като част от изложението.

 

За да добиете реална представа за атмосферата на форума, разгледайте албума във Фейсбук страницата ни.