Начало > Новини > Фамилатлон в Горна Оряховица 2015
Фамилатлон в Горна Оряховица 2015

Изключително успешно издание на Фамилатлон малко преди Деня на независимостта

 

И тази година стотици деца се забавляваха в четвъртото издание на ФАМИЛАТЛОН в Горна Оряховица. В слънчевия септемврийски ден парк „Градска градина” събра малките почитатели на спорта, които се забавляваха заедно със своите родители. ФАМИЛАТОН се организира от Община Горна Оряховица, в партньорство с Асоциация "Родители", Сдружения Горнооряховски младежки парламент и Младежка толерантност, и със съдействието на Историческия музей.

 

Семействата, дошли да се забавляват в парк „Градска градина”, имаха възможността да се включат в осем творчески ателиета. Разбира се, организаторите бяха осигурили много награди, изненади и приятни емоции.

 

 

В началото на парка всяко семейство, което искаше да участва, получаваше карта за местата, в които бяха разположени ателиетата с възможност за поставяне на печати. Печатите се поставяха при изпълнение на дадената задача в ателието. Събралият всички печати участваше в томбола за награда. Картата за участие се получаваше в ателие „Намери ни, научи се и спечели!”.

 

В ателие „Бъди екологичен” срещу предаване на стари батерии участниците получаваха символични награда. Имаше и специален контейнер, в който можеше да се предаде излязла от употреба електрическа и електронна техника. Контейнерите бяха осигурени от „Трансинс”.

 

С интерес децата се забавляваха в ателие „Да поиграем с Флашко”. Там бе разположена полевата поликлиника „Д-р Охзаби” за мобилни устройства, използвани от деца. Деца и родители отговаряха на въпросите на д-р Охзаби, а след това, получаваха и специална рецептурна бланка, подпечатана с печата на Националния център за безопасен интернет.

 

В ателие „Пеперуди” участниците се запознаваха с вълшебния свят на тези красиви летящи насекоми и оцветяваха специално подготвени макети на пеперуди. Голям бе и интересът към ателие „Боди арт”, където участниците рисуваха с безвредни боички, а в ателие „Познание” малчуганите имаха възможността да пишат с паче перо, да разгледат археологически артефакти и да се включат в други дейности, заедно с представителите на Историческия музей.

 

В ателие „Волейбол” и „Стена за катерене”, децата и техните родители упражниха уменията си в спорта. В ателие „Фантазия” участниците сами изработваха разделители за книги.

 

Особено оживление имаше при ателие „Открий свободата на движението”, в което помагаха и представители на клуба sportuvam.info. Тук малчуганите и техните родители имаха възможността да избират между ролери, тротинетки и въжен тролей. За поредна година най-голям бе интересът към въжения тролей, по който се спуснаха стотици малки любители на екстремните спортове. Много бяха и желаещите да се надпреварват с ролери и тротинетки.

 

След толкова много участия, състезания и надпревари имаше и много награди, лакомства, спортни принадлежности, стипендии за езиково обучение, тротинетки, пътни куфари, раници, топки и др. Голямата награда тази година бе красив червен велосипед, който бе спечелен от 7-годишната Християна Василева. Тази година тя е първокласничка в СОУ „Вичо Грънчаров”. Голямата награда Християна получи от кмета на Общината инж. Добромир Добрев.

 

източник: http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1502035