Начало > Новини > Празник "Зелено бъдеще за 101 СОУ "Бачо Киро"
Празник "Зелено бъдеще за 101 СОУ "Бачо Киро"

 

На 22 октомври 2015 година в 101 СОУ „Бачо Киро“ в София се проведе третото събитие по проект „Споделено училище“. В празника „Зелено бъдеще за 101 СОУ „Бачо Киро“ се включиха деца от подготвителна група до 11 клас, техните учители и родители, които заедно садиха цветя и дръвчета в двора на училището.

 

Събитието стартира във фоайето на училището с музикални поздрави за децата, учителите и родителите и връчване на саксия с хризантеми за представителите на всички присъстващи класове. Цветето е подарък за целия клас и децата заедно със своя класен ръководител ще се грижат за него и ще решат къде искат да го засадят – в двора на училището, пред общината в Надежда или в Северен парк.

 

 

След краткото приветствие от страна на г-ца Антоанета Куманова от Асоциация Родители и от г-жа Илиана Митрова – Директор на 101 СОУ, всички ентусиазирано понесоха цветя, дръвчета, тор и лопати към двора. Там, въпреки дъжда, децата с подкрепата на родителите и учителите разкопаха дупки за цветята и дръвчетата туя и ги засадиха. Детският ентусиазъм бе голям и дори имаше опашки за ползване на лопатите – всички деца искаха да работят с инструментите и да засаждат, а дъждът и калта не уплашиха никого. Асоциация Родители и ръководството на 101 СОУ „Бачо Киро“ благодари на всички участници за тяхната енергия, време и желание да сътворят прекрасно зелено пространство в училищния двор.

 

Албум със снимки от „Зелено бъдеще за 101 СОУ „Бачо Киро“, третият от поредицата училищни празници по проект „Споделено училище“, можете да видите на страницата на Асоциация Родители във Фейсбук:  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.529166523901272.1073741854.211012785716649&type=3

 

Проект „Споделено училище“ се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. За повече информация посетете www.ngogrants.bg