Начало > Новини > Споделено училище: състезания с татковци в 101 СОУ "Бачо Киро"
Споделено училище: състезания с татковци в 101 СОУ "Бачо Киро"

 

 

На 18 ноември 2015 година в 101 СОУ „Бачо Киро“ в София се проведе четвъртото събитие "Състезания с бащи" по проект „Споделено училище“, който училището реализира съвместно с Асоциация Родители. Около 30 бащи на деца от 1 до 4 клас се бяха разделили по отбори и под бурните аплодисменти и подкрепа на децата проведоха поредица от щафетни състезания. Състезанията бяха организирани от учителите по физкултура Катя Кръстева, Роза Тренева и Петьо Илияв и включваха тичане с препятствия, скачане на въже, подаване на топка.

 

Татковците показаха спортен хъс и завидни умения, а накрая всички отбори бяха победители и всеки татко получи специална грамота "Баща за пример". Децата от всяка паралелка от 1 до 4 клас получиха комплект спортни принадлежности, картички и шаблони за медали за татковците от Национална кампания "Да бъдеш Баща". Децата и родителите имаха възможност да разгледат изложба от 11-те визии на кампанията, която ще остане в малка сграда на 101 СОУ до края на месеца.

 

Проект „Споделено училище“ се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. За повече информация посетете www.ngogrants.bg