Начало > Новини > TechARTnology – стипендии от Luxoft за курс по Дигитални изкуства за деца
TechARTnology – стипендии от Luxoft за курс по Дигитални изкуства за деца

 

София, 25 февруари 2016 г. – TechARTnology е съвместен проект на IT-компанията Luxoft с Fusion Academy и фондация Be Creative. Програмата за стипендии TechARTnology дава възможност на деца с творчески заложби от семейства с ниски доходи да се потопят в света на дигиталното изкуство. Luxoft ще осигури 10 стипендии в специално разработен курс по Дигитални изкуства за деца на възраст между 7 и 12 г.


TechARTnology дава един нов и различен поглед към дигитализацията. Чрез изкуството, което е изключително полезно за развитието на всяко дете, и чрез модерното му поднасяне с курс Дигитални изкуства, малчугани и родители ще открият полезната страна на технологиите. Изследванията за креативност показват, че е препоръчително заложбите на децата да бъдат открити и изявени до 10-годишната им възраст. След това процесът става по-труден, защото творческите заложби започват да потъват в подсъзнанието.


За стипендиите на Luxoft за 4-месечно обучение могат да кандидатстват деца на възраст от 7 до 12 г. от семейства с месечен доход под 380 лв. на член от семейството. Обучението ще се проведе от 16  март до 30 юни 2016 г. Крайният срок за кандидатстване е 07 март 2016 г.


Допълнителна информация за курса и подробности за кандидатстването за стипендиите са достъпни на адрес: http://becreative.bg/techartnology/