Начало > Новини > Стартира инициатива за Нова многопрофилна университетска детска болница
Стартира инициатива за Нова многопрофилна университетска детска болница

 

За децата, защото ги обичаме истински!

 

Стартира инициатива за Нова многопрофилна университетска детска болница – Детски здравен парк

България е единствената страна в ЕС, в която няма голяма национална многопрофилна университетска педиатрична болница. Идеята за построяването на национална педиатрична болница съществува отдавна. Първата копка е направена в далечната 1978 г. на територията на Александровска болница. Издигнат е частично корпус, който в момента е изоставен. В годините проектите продължават, но поради различни причини не се реализират.

 

 

Асоциация Родители и Българската педиатрична асоциация дават старт на най-мащабната инициатива в обществена полза – построяването на Нова многопрофилна университетска детска болница – Детски здравен парк.

 

Това е мечта не просто за най-добрата болница. Това е мечта за пространство, в което има място за природа и технологии, за игри и учене, за сълзи и радост, за молитва и изцеление, за сбогуване и посрещане, за болни и здрави, за подкрепа и вдъхновение. Място, където ще се раждат здравните политики за децата. Място, където всички възрастни – родители, лекари, специалисти по здравни грижи, психолози, социални работници, рехабилитатори, клоуни, учители, професори, специализанти задружно отвоюват територията на детското здраве.

 

За да сбъднем тази мечта, имаме нужда от енергията и усилията на цялото ни общество. Ако имате желание да се включите, потърсете ни на This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .