Начало > Новини > Вълнуващо събитие събра съмишленици на инициативата за Детски здравен парк
Вълнуващо събитие събра съмишленици на инициативата за Детски здравен парк

 

На 5.04. 2017 г. Асоциация Родители заедно с Българската педиатрична асоциация дадоха старт на голяма национална инициатива: построяването на Многопрофилна университетска детска болница – Детски здравен парк.

Инициативата беше стартирана със събитие във Военния клуб в София, по време на което по вълнуващ и неподправен начин бяха споделени гледните точки на лекарите, родителите и децата за нуждата от Детски здравен парк.

В спектакъла под режисурата на Петър Бакалов взеха участие талантливите млади музиканти от Националното музикално училище „Любомир Пипков“ и Квинтет от Софийската филхармония. Водещата Мария Андонова въвлече публиката в споделено преживяване, което вдъхновява за обединение на усилията на лекари, медицински сестри, родители, психолози, социални работници и всички, за които детското здраве е важно. На финала всички гости на събитието се включиха в зареждащо изпълнение на перкусии под ръководството на Мартин Иванов от Институт за съвременно изкуство и терапия „Либера“.


 

 

Над 150 души заявиха желание да се включат в подкрепа на инициативата с участие в инициативния комитет, разработването на концепцията, доброволстване по време на различни събития за привличане на общественото внимание и разпространение на информация за Детския здравен парк. Следващите стъпки на инициативата са свързани с привличане на по-широка обществена подкрепа и ангажиране на отговорните институции за реализиране на проекта.