Начало > Новини > Седмица за безопасен интернет
Седмица за безопасен интернет

Семица за безопасен интернет от 5 до 9 март 2012 г.

 

Националният център за безопасен интернет, Dechica.com и РИО-София организират „Седмица за безопасен интернет в училищата“ между 5 и 9 март 2012 г.


 

Днешните деца и юноши прекарват голяма част от времето си в онлайн-средата, като често не обръщат достатъчно внимание на рисковете и опасностите за непълнолетни. . Инициативата цели повишаване на чувствителността на деца, родители и професионалисти към насилието в интернет и запознаване с основни ценности като отговорното поведени онлайн и създаването на положителна и продуктивна среда в интернет.

 

За целта Националният център за безопасен интернет разработи специални уроци по уроци по безопасност на децата в интернет, целящи да привлекат вниманието на учениците и учителите към рисковото поведение на непълнолетните онлайн. Интерактивните занимания ще бъдат представени на всички ученици в София, като част от часовете им по ИТ. В рамките на уроците, всички ученици ще могат да коментират преживяванията си в интернет и да получат съвети за положително справяне с препятствията онлайн.


По време на интерактивните уроци, учениците ще се запознаят с инструменти, разработени от Националния център за безопасен интернет и dechica.com.


За учениците от пети до дванадесети клас това е онлайн играта „Зона на риск“.


Играта позволява на учениците да преживеят премеждията група тийнейджъри в интернет и реалността. Играта представя част от опасностите онлайн по интерактивен и интересен начин и дваав възможност на учениците да разберат повече за преодоляване на трудностите, проследявайки историята. Играта включва и национално състезание между учениците като първите трима ще получат привлекателни награди.


За малките ученици, уроците ще представят сайта „Играй и учи“ .


Сайтът позволява на малките да се забавляват с безопасна среда, като същевременно им представя основи правила за безопасност в интернет..Каним и Вас да се включите във седмицата за безопасен интернет. Покажете на децата, учениците или приятелите си игрите и се позабавлявайте заедно!


Ако имате желание да се включите или имате въпроси свързани със онлайн безопасността, можете да се обърнете към нас на адрес This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .