Начало > Новини > Expo4Kids в мол "Галерия Пловдив"
Expo4Kids в мол "Галерия Пловдив"

Асоциация Родители и Националния център за безопасен интернет представиха работата си на изложението “Expo4Kids”. Събитието беше насочено към родители и деца и се проведе не 17 и 18 март в мол „Галерия Пловдив“.


В рамките на събитието Асоциация Родители създаде свой щанд, където гостите можеха да научат повече за предимствата на отговорното родителство и дейностите на асоциацията. По време на беседите на родителите бяха предоставени материали за родителството.

 

По време на изложението Ралица Василева и Антоанета Куманова проведоха пред родители и специалисти открита лекция на тема „Задачите на възрастта“. Акцент на лекцията бяха „задачите“ за децата в предучилищна и училищна възраст. По време на лекцията, присъстващите бяха запознати с проектите на Асоциация Родители и Националния център за безопасен интернет.


Националният център се включи в изложението със играта „Флашко в страната на спамчетата“ – интерактивна игра, насочена към най-малките ученици. През двата дни на изложението, над 100 преминаха през премеждията на играта и получиха награди. Заедно с играта, специалистите на Националния център говориха за основните правила за безопасност и отговорно използване на интернет.


Консултантите на Националния Център говориха с родителите за безопасността на малолетните и важността на постоянния диалог с тях. Родителите получиха най-новите информационни материали на центъра – „Десет мита за „страшния“ интернет“ и „Договор за безопасен интернет“.


Асоциация Родители и Националния център ще се отново ще се включат в изложението “Expo4Kids” в края на месец април, този път в гр. Стара Загора. Всички желаещи да се включат са добре дошли!