Начало > Новини > Открит урок в 83 ОУ
Открит урок в 83 ОУ

Екипът на Българската линия за онлайн безопасност към Националния център за безопасен Интернет за втори път посети 83 ОУ "Елин Пелин" в Панчарево.Там специалистите от центъра проведоха интерактивни уроци за безопасен Интернет с ученици от пети, шести и седми клас по покана на директора на училището Иван Кръстев и ресурсния учител Светла Велкова.


Консултантите на БЛОБ разговаряха с децата за любимите им занимания в интернет, за възможностите и рисковете в мрежата и за често срещани предизвикателства в социалните мрежи. Учениците разказаха за сложни ситуации, в които са попадали. Децата трябваше да измислят решение на реален казус за откраднат профил във Фейсбук, подготвен от консултантите на БЛОБ.

Решенията, които предложиха, бяха най-разнообразни – да сменят паролата през имейла, да я получат през смс на телефона си, да пишат на администраторите на Фейсбук, да се консултират с Българската линия за онлайн безопасност.


В края на часа учениците споделиха, че са научили нови и интересни неща за интернет. Те получиха брошури с договор за безопасно ползване на интернет от цялото семейство, който да обсъдят с родителите си, гривни с интернет адреса (www.blob.bg)и телефона 124 123 на БЛОБ, както и стикер с координати на Линията, който да залепят на личния компютър.