Начало > Новини > Обучение в град Силистра
Обучение в град Силистра

Асоциация Родители проведе обучение за „Превенция на виртуално и реално насилие" в гр.Силистра. В обучението взеха участие 20 учители, педагогически съветници и специалисти от превантивно-информационния център в гр. Силистра.


По време на обучението беше представена методологията на наръчника „Превенция на виртуално и реално насилие“. Участниците имаха възможност да се запознаят със спецификата на работата с интерактивни методи, както и да вземат участие в симулации на реални часове.

 

В програмата на обучението беше включена и дискусия с Георги Апостолов - координатор на Националния център за безопасен интернет. По време да дискусията участниците бяха запознати с дейностите на Националния център, основните митове и реалните опасности в интернет и ефективните начини за справяне с тях.


Луиза Шахбазян представи модул за позитивните умения за справяне с проблеми, както в реалността, така и във виртуалността.


С това обучение Силистра става четвъртата община, партнираща на Националния център за безопасен интернет по проекта „Центрове за свободно учен-Е в подкрепа на училищата “. След успешната реализация на наръчника в София общините във Варна, Димитровград и Русе се ангажираха с прилагането на проекта в градовете си.