Начало > ПРОЕКТИ > Флашко в странaта на Спамчетата
Флашко в странaта на Спамчетата

Игра за деца Флашко в странта на Спамчетата

 

Дали ще играят игри, ще гледат видео клипове или ще участват в социалната мрежа, факт е, че децата навлизат от все по-ранна възраст в онлайн пространството. За всеки родител става все по-актуален въпросът "Доколко да позволя самостоятелност на детето в интернет?".

 

И докато това е въпрос, който всеки ще разреши според вижданията си, важно е да знаем, че както всяко нещо в живота, така и интернет има много предимства, но крие и рискове.

 

Част от естественото развитие на децата е да се научат да избягват рисковете и да се справят с опасностите, ако попаднат на такива.

 

"Флашко в страната на спамчетата" е играта, създадена от Асоциация Родители и Националния център за безопасен интернет, която може да помогне на родителите и децата да извървят важния път към израстването чрез споделени преживявания. Опитът, който Асоциация Родители и Националният център за безопасен интернет успяха да придобият благодарение на интензивната си работа с деца, ни помогна да създадем играта като достъпен и интересен начин да им предадем ключови умения за безопасност в интернет.

 

Играта е подходяща за деца между 7 и 10 години. С нейна помощ децата преминават през различни ситуации в Правила за децата в интернетМрежата и се запознават с основните правила за безопасност в интернет, с възможните решения и места, където могат да получат подкрепа, ако попаднат на нещо нередно.

 

"Флашко в страната на спамчетата" дава възможност на родителите да навлязат в онлайн живота на детето си. Освен че е сплотяващо преживяване,  чрез вълнуващото съревнование родителите могат да помогнат на децата си да научат повече за интернет - полетата в играта дават възможност за разговор по най-ключовите въпроси онлайн: "На кого можем да даваме лична информация?", "Как да се отнасяме с другите?", "Какво да направим, ако някой ни притеснява?".

 

В развиването на детето като пълноценна личност много голяма роля играят връстниците и близките. Понякога посланията на играта се предават най-успешно, когато детето я играе със съучениците си, с братята и сестрите си. По този начин децата не само придобиват необходими знания, за да са в безопасност в интернет, но и имат възможност да споделят забавлението със важни за тях хора.

 

Независимо дали искате да поговорите с детето си за интернет или просто да се забавлявате, можете да изтеглите и разпечатате играта "Флашко в странта на спамчетата" от ТУК.

 

Можете да създадете свои уникални правила, или да използвате ТЕЗИ.