Начало > Новини > Деца предложиха как да се подобри райнът на Централна гара
Деца предложиха как да се подобри райнът на Централна гара

 

Ателие за деца за подобряване на Централна гараНа 26 юни Асоциация Родители организира и проведе работно ателие с над 20 деца от близо 15 общини-приятели на детето в рамките на от двудневна Международна конференция на градовете и общините-приятели на детето „Здравето и правото на игра на детето", организирана от УНИЦЕФ.

 

С помощта на разработена от Асоциацията методика за вземане на автентичното детско мнение беше изследван районът на Централна гара София за пригодността му да посрещне нуждите на децата. Участниците в ателието почти единодушно посочиха страха, несигурността, объркаността и неуюта като основни усещания, които буди у тях гарата. Във втората част на занятието те разработиха свои идеи, свързани със сигурността на гаровото пространство, достъпа до информация за пътуващите, както и хигиената.


Децата развихриха въображението си и представиха иновативни и разнообразни идеи как да се преобрази пространството, за да бъде то по-приятно и достъпно за децата. Предложенията им ще бъдат предоставени на вниманието на Министерство на транспорта и Столична община.

 

Ателието беше проведено в партньорство със сдружение „Трансформатори“.