Начало > Новини > Нарисувахме заедно мечтата си за училището
Нарисувахме заедно мечтата си за училището

Корица наръчник за родители на деца в първи клас На 13 септември Асоциация Родители събра родители, ученици и учители заедно, като им даде възможност да развихрят фантазията си и да нарисуват мечтата за училището, която имат. Паралелно със забавленията и игрите във Виваком Арт Хол, Асоциация Родители представи и тазгодишния Наръчник за родители на първокласници "Добре дошли в училище, родители".

 

Децата, родителите и учителите, въоръжени с листове и пастели, нарисуваха мечата си за училището - по-зелен и чист двор, занимания по рокендрол в междучасието, приключения с целия клас. От всички събрани рисунки беше изградено мечтаното училище - място за забавления, приключения и опознаване на света.

 

Гост на събитието беше заместник министъра Милена Дамянова, която също сподели своите мечти за развитието на училището.

 

 

Освен че порисуваха, децата играха на игрите "Флашко в страната на спамчетата" и "Флашко треньор", създадени от Асоциация Родители. Децата споделиха пред гостите на събитието какво най-много биха желали да има в училище, а накрая си тръгнаха с много награди.


Тази година Асоциация Родители, с подкрепата на Виваком Фонд и Министерството на образованието, младежта и науката създаде и разпространи 62 000 наръчника за родители на първокласници - достатъчно за всички родители, които ще имат дете в първи клас.