Начало > Новини > Наръчник за родители на петокласници
Наръчник за родители на петокласници

След широката подкрепа, която получи наръчника за родители на първокласници, тази година Асоциация Родители за втори път издаде Наръчника за родители на петокласници. Помагалото дава възможност на родителите да се подготвят за един от най-важните периоди от живота на детето.

 

В този наръчник няма готови рецепти. Въоръжени с него, родителите могат да започнат ефективен и ползотворен диалог с училището.

 

Темите в наръчника са фокусирани върху здравословното поведение на децата в училище, като разглежда не само физическите, но и психическите, и социалните аспекти на училищния живот.

 

Пети клас е време на много промени за децата, както в училище, така и извън него - преминаването от един учител към много, нова организация на учебния материал, свободното време и времето за учене, навлизането в пубертета, интерес към любовта, секса, експериментирането. Всички тези въпроси са коментирани в наръчника.


Тази година Асоциация Родители отново издаде и разпространи 10 000 наръчника, според заявките от цялата страна. В бъдеще Асоциация Родители ще работи за разширяване на проекта с надеждата той да достигне до родителите на всички петокласници в страната.

 

Можете да изтеглите електронна версия на наръчника от ТУК.


Асоциация Родители създаде наръчника с подкрепата на ГлаксоСмитКлайн.


Лого на ГлаксоСмитКлайн