Начало > Новини > Ден без автомобили
Ден без автомобили

И тази година Асоциация Родители се включи в отбелязването на Европейската седмица на мобилността. На 22 септември, Международният ден без автомобили, Асоциация Родители отново събра приятелите си и гостите на празника за да се включат в „Машината на Времето“.


В това издание на празника, Асоциация Родители предизвика всички желаещи да обиколят пет исторически точки в затворения за коли център на София. Зарадвахме се на ентусиазираното участие на семействата, които по време на целия празник, въоръжени с карта и упътвания се ориентираха из уличките.

 

Тази година разходката из центъра включваше пет нови дестинации. След старта пред Парламента, участниците се насочваха към сградата на Националната галерия за чуждестранно изкуство, която някога е била Държавната печатница. След това по маршрута следваха Военният клуб, културното дружество Славянска беседа, площад Александър I и църквата „Св.Неделя“.


На всяка точка участниците научаваха повече за архитектурната история на София и получаваха картичка, показваща изгледа от петте пункта в началото на века.


Много ни зарадва активното включване на доброволците на Асоциация Родители които до последно останаха да помогнат на погълнатите от търсене участници.


Докато любознателните се отправяха на пътешествието си във времето, приятелите ни от ателието за ръчна изработка на бижута Si-Art се бяха заели с друга задача – с помощта на гостите на празника, малко лепило и много въображение те преродиха старите компютърни части в гердани, пръстени, значки, които подарихме на участниците.


Не бяхме забравили и най-малките, които се забавляваха през целият ден с мемори играта „Флашко“ и играта "Флашко треньор". Този път приказният герой помогна на децата не само да останат в безопасност в интернет, но и да потренират паметта си и физиката си.


Благодарим на всички, които дойдоха с нас в прекрасният слънчев ден за да ни помогнат и да се позабавляват с нас и се надяваме, че това няма да е последната ни среща.


Ако искате да научавате за инициативите на Асоциация Родители предварително, можете да се абонирате за бюлетина от сайта ни. С регистрирането за бюлетина ще участвате и за играта на всички приятели на Асоциация Родители. На 12 октомври ще изберем един от регистриралите се, който ще спечели луксозен туристически атлас на Европа.