Начало > Новини > Какво се случва с децата ни и как да им помогнем
Какво се случва с децата ни и как да им помогнем

Снимка на учителите участвали в обучението на Асоциация Родители

„Който е добър, сърцето го кара да е добър. Моето сърце ми говори, че аз трябва да съм добра, мила. Знам какво трябва да правя – да помагам. Не се изморявам, когато помагам. Приятелството прави да не се изморявам.

 

Аз обичам всички. За мен е важна любовта. Ако правиш нещо с любов, получава се красиво. Красива рисунка може да стане. Красив блок може да се построи. Не мога без любов. Ако си трудолюбив, любезен, можеш да бъдеш щастлив.

 

Мечтая да бъда добър човек и честен. Мечтая да стана писател, да пиша поезия, стихове, приказки… Човек като чете, да разбере какъв е…“ са размислите на 6 годишната  Раяна  от ОДЗ №4 "Първи юни" в Плевен, където се проведе обучение: “Какво се случва с децата ни и как да им помогнем“ на Асоциация Родители, част от националната кампания „Участвам и променям“ на Министерството на Образованието.

 

Снимка на учителите участвали в обучението на Асоциация Родители

„Децата днес са нови, различни са, по-задълбочени, мъдри и проницателни.“, споделя директорката на градината. Именно в стремежа си да откликне на предизвикателствата в развитието на децата и да подкрепи родители и учители в процеса на пълноценното им израстване, вдъхнови асоциацията да създаде това обучение.

 

“Какво се случва с децата ни и как да им помогнем“ предлага актуални теоретични постановки за развитието на малчуганите в 3-6 годишна възраст, с цел разберане задачите и предизвикателствата в тяхното израстването и ролята на възрастните в този процес. В допълнение, през интерактивни методи се изграждат и тренират умения за ефективна комуникация между семейство и деца, усвояват се съвременни знания и  способи за възпитание в предучилищна възраст и се създава среда за споделяне на полезни знания и опит. Програмата застъпва и така актуалната тема за децата в интернет, заплахите и възможностите в мрежата и предлага начини за създаване на позитивна, безопасна и дружелюбна онлайн среда.

 

Екипът на Асоциация Родители вярва, че “Какво се случва с децата ни и как да им помогнем“ е крачка към по-вдъхновено, мотивирано и информирано взаимоодействие между деца и родители!