Начало > НОВИНИ


Седмица на бащата в 20 ОУ "Тодор Минков"

Няколко думи от Иглика Капитанова за Седмица на бащата в 20 ОУ "Тодор Минков", които бяха едни от първите, заявили желание за включване:

 

И 20 ОУ се присъедини към прекрасната инициатива на Асоциация „Родители” и Фондация „ПИК”  - „Седмицата на бащата” с цел насърчаване участието на бащите в училищния живот . По този повод в нашето училище поканихме един активен татко с интересна и привлекателна за децата професия , а именно – Авиационен метеоролог, работещ на Летище „София”, който грабна тяхното внимание с атрактивна и много нестандартна презентация.

 

Прочети повече
 


Седмица на бащата приближава големия финал

Първата по рода си инициатива у нас, Седмица на бащата, тече с много интересни инициативи, включващи бащите в училищния живот на децата.

 

 

Седмицата на бащата започна на 11 май с четене на татковци и деца. Времето бе страхотно, а настроението и ентусиазмът на семействата - заразителен. Убедете се сами от снимките"Тате, почети ми" показа колко много съвременни бащи разбират важността на прекараното време с децата си в различни дейности. Изследванията сочат, че включването на татковците води до подобряване както на поведението, така и на образователните постижения.

Прочети повече
 


Седмица на бащата

Асоциация Родители и Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ в партньорство с 26 СОУ "Йордан Йовков", 35 СОУ "Добри Войников", 73 СОУ „Владислав Граматик“ и 120 ОУ "Георги Сава Раковски" организират

 

СЕДМИЦА НА БАЩАТА

 

от 11 до 18 май 2014 г.

 

Активното включване на бащите в училищния живот на децата им доказано води до подобряване както на поведението, така и на образователните постижения на учениците. В ежедневния живот на училището бащите често остават извън фокуса на вниманието и не се чувстват ангажирани във взаимодействието на семейството и образователната система. СЕДМИЦАТА НА БАЩАТА има за цел да фокусира вниманието както на бащите, така и на педагогическите екипи към значимостта на активното участие на бащата за пълноценното развитие на потенциала на всяко дете. Дейностите са насочени към подобряване на взаимодействието с бащите на ученици в начална училищна възраст (1-4 клас) като ключов етап за изграждане на добро партньорство между семейството и училището.

 

Към инициативата вече се присъединиха 20 ОУ "Тодор Минков", 118 СОУ "Акад. Людмил Стоянов" и 48 ОУ "Йосиф Ковачев".

Прочети повече
 
<< Start < Prev 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Next > End >>

Page 35 of 56