Начало > НОВИНИ


Едно училище, което заслужава...

Нaградата „Златната ябълка“ на Национална мрежа за децата в категорията „Училище“ спечели ОУ „Н. Й. Вапцаров“, с. Селановци, намиращо се почти на брега на Дунава. Наградата прие директорката на училището Петя Русинова.

 

Селановци е едно от най-големите села в България по население и едно от най-големите населени места в света по дух. Училището му го доказва категорично и неслучайно спечели „Златна ябълка“ за последователната  си работа с родителите на своите ученици. Всеки, който е прекрачил прага му и се е запознал с хората вътре, ще остане завинаги свързан с тях. Казваме го от опит. В рамките на 4 месеца Асоциация Родители проведе 8 обучения с родители и учители там, заради което екипът ни номинира училището за участие в наградите.

 

Прочети повече
 


Кампания „Не посягай на децата” ще се проведе пред Народния театър „Иван Вазов”

Не посягай на децатаНа 4 юни от 19.00 часа пред Народния театър „Иван Вазов” председателят на Държавната агенция за закрила на детето /ДАЗД/ Калин Каменов и кметът на София Йорданка Фандъкова ще открият Кампанията „Не посягай на децата”.

Инициативата се провежда за втора поредна година във връзка с Международния ден за защита на децата, жертви на агресия. Участие в каузата ще вземат много български изпълнители.

По време на концерта ще бъде направена премиера на късометражни филми, показващи различните форми на агресия над деца. Ще бъдат презентирани и художествени фотографии на известни български личности и техните малчугани. Целта на тези материали е да се привлече общественото внимание върху проблема с физическото и психическо насилие и принудителните дисциплинарни мерки, накърняващи достойнството на подрастващите.

Прочети повече
 


ДАЗД организира флаш моб по повод 1 юни – Международния ден на детето

Флаш моб ДАЗДНа 1 юни, събота, от 10.00 часа пред Националната художествена галерия Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) организира флаш моб по повод Международния ден на детето и 10-годишнината от създаването на Съвета на децата.


Флашмобът е част от кампанията "Усмихнатите деца на България", организирана от Съвета на децата към ДАЗД. По време на инициативата едновременно във всички областни градове стотици момчетата и момичетата ще образуват огромни усмивки. Целта им е да ни напомнят, че във всеки от нас живее едно весело, жизнерадостно дете, което трябва да живее безгрижно и щастливо, както и, че трябва да пазим детските усмивки, защото те са красиви и безценни.

Прочети повече
 
<< Start < Prev 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Next > End >>

Page 46 of 55