Начало > НОВИНИ


Важно за родителите на бъдещи първокласници

Скъпи родители на бъдещи първокласници, вероятно за част от вас организирането на отглеждането на децата ви за дългите летни месеци е сложен въпрос. За това е добре да знаете, че въпреки полученото свидетелство за завършване на предучилищната група, вашето дете има право да остане в детската градина до 15 септември.

 

Нормативно това право е разписано в Правилника за прилагане на Закона за народната просвета (ППЗНП), който е в сила от 29.07.2011.

Прочети повече
 


Ева Борисова със „Златна ябълка“ за цялостен принос

Ева Борисова, член на УС на Асоциация „Родители“ получи  Наградата „Златната ябълка“ на Национална мрежа за децата за цялостен принос за нейната активна работа за отстояване правата на децата и семействата. Наградата е признание за последователните й усилия и активна позиция в защита на интересите на децата на България и приноса й за изграждане на Национална мрежа за децата като обединение на неправителствените организации, ангажирани с подобряването на детското благосъстояние в цялата страна.

Прочети повече
 


Едно училище, което заслужава...

Нaградата „Златната ябълка“ на Национална мрежа за децата в категорията „Училище“ спечели ОУ „Н. Й. Вапцаров“, с. Селановци, намиращо се почти на брега на Дунава. Наградата прие директорката на училището Петя Русинова.

 

Селановци е едно от най-големите села в България по население и едно от най-големите населени места в света по дух. Училището му го доказва категорично и неслучайно спечели „Златна ябълка“ за последователната  си работа с родителите на своите ученици. Всеки, който е прекрачил прага му и се е запознал с хората вътре, ще остане завинаги свързан с тях. Казваме го от опит. В рамките на 4 месеца Асоциация Родители проведе 8 обучения с родители и учители там, заради което екипът ни номинира училището за участие в наградите.

 

Прочети повече
 
<< Start < Prev 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Next > End >>

Page 46 of 56