Начало > НОВИНИ


Кампания „Не посягай на децата” ще се проведе пред Народния театър „Иван Вазов”

Не посягай на децатаНа 4 юни от 19.00 часа пред Народния театър „Иван Вазов” председателят на Държавната агенция за закрила на детето /ДАЗД/ Калин Каменов и кметът на София Йорданка Фандъкова ще открият Кампанията „Не посягай на децата”.

Инициативата се провежда за втора поредна година във връзка с Международния ден за защита на децата, жертви на агресия. Участие в каузата ще вземат много български изпълнители.

По време на концерта ще бъде направена премиера на късометражни филми, показващи различните форми на агресия над деца. Ще бъдат презентирани и художествени фотографии на известни български личности и техните малчугани. Целта на тези материали е да се привлече общественото внимание върху проблема с физическото и психическо насилие и принудителните дисциплинарни мерки, накърняващи достойнството на подрастващите.

Прочети повече
 


ДАЗД организира флаш моб по повод 1 юни – Международния ден на детето

Флаш моб ДАЗДНа 1 юни, събота, от 10.00 часа пред Националната художествена галерия Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) организира флаш моб по повод Международния ден на детето и 10-годишнината от създаването на Съвета на децата.


Флашмобът е част от кампанията "Усмихнатите деца на България", организирана от Съвета на децата към ДАЗД. По време на инициативата едновременно във всички областни градове стотици момчетата и момичетата ще образуват огромни усмивки. Целта им е да ни напомнят, че във всеки от нас живее едно весело, жизнерадостно дете, което трябва да живее безгрижно и щастливо, както и, че трябва да пазим детските усмивки, защото те са красиви и безценни.

Прочети повече
 


Хартата за добро управление на България

харта за добро управлениеНа 22 април беше публикувана Хартата за добро управление на България за периода 2013 – 2018 г.. В разработването на документа като експерт от страна на Асоциация Родители участва Ева Борисова. Хартата е продукт от доброволната работа на хора с активна гражданска позиция и има за цел да фокусира обществените дебати по време на предизборната кампания за избори 2013 върху най-съществените приоритети за българските граждани в предстоящите години в ключовите области на развитие на България. Особено важни от наша гледна точка са приоритетите в областта на образованието.

Прочети повече
 
<< Start < Prev 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Next > End >>

Page 47 of 56