Начало > НОВИНИ


"Зона на риск"

Игра за деца Зона на рискОнлайн играта „Зона на риск“ с първа награда от Българската уеб асоциация.

На официална церемония на 28 юни образователната онлайн игра за тийнейджъри „Зона на риск”, разработена от Националния център за безопасен Интернет при Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ и Асоциация „Родители“ и техния партньор ИТ-компанията „Уеб сървисис“, бе обявена за най-добър продукт в категория „Наука и образование”. Конкурсът Български награди за уеб се организира за четвърта поредна година от Българска уеб асоциация (BWA) и цели да поощри професионализма в уеб, като стимулира добрите практики.

Прочети повече
 


Деца предложиха как да се подобри райнът на Централна гара

 

Ателие за деца за подобряване на Централна гараНа 26 юни Асоциация Родители организира и проведе работно ателие с над 20 деца от близо 15 общини-приятели на детето в рамките на от двудневна Международна конференция на градовете и общините-приятели на детето „Здравето и правото на игра на детето", организирана от УНИЦЕФ.

 

С помощта на разработена от Асоциацията методика за вземане на автентичното детско мнение беше изследван районът на Централна гара София за пригодността му да посрещне нуждите на децата. Участниците в ателието почти единодушно посочиха страха, несигурността, объркаността и неуюта като основни усещания, които буди у тях гарата. Във втората част на занятието те разработиха свои идеи, свързани със сигурността на гаровото пространство, достъпа до информация за пътуващите, както и хигиената.

Прочети повече
 


Отворено ателие с децата от работилница „Прегърни ме“

Ателие за децаОтворено ателие с децата от работилница „Прегърни ме“


Тази неделя – 1 юли от 16.00 часа, за първи път работилница „Прегърни ме“, в партньорство с VIVACOM Фонд, организира отворено ателие за децата от столицата, които ще имат възможност да се включат в арт ателието и да се забавляват креативно заедно с талантливи деца от домове. Различните артистични дейности ще бъдат осигурени от самите тях и от техните учители от работилницата. Инициативата има за цел да популяризира дейностите на ателието, да събере на едно място деца от различни среди но с еднакви детски желания и занимания.


Ателието ще бъде отворено от 16:00 до 20:00 във VIVACOM Art Hall, ул. „Гурко“ 4-6.

Заповядайте!

 

 

 
<< Start < Prev 51 52 53 54 55 Next > End >>

Page 53 of 55