Начало > НОВИНИ


Флашко на "София Диша"

Хайде неделя отново навън да поиграем "Флашко в страната на спамчетата" - БЛОБ ще участва в последното издание на София диша за тази година.


Елате да се позабавляваме заедно. За всички смели и любознателни деца сме приготвили забавления и награди.

 

Докато децата играят, родителите ще могат да поговорят със специалистите на Центъра за безопасен интернет и да научат повече за рисковете и възможностите в интернет. За всички заинтересовани сме подготвили материали, които да са им от помощ.

 

Тези, които искат да се посмеят и да научат повече за правилата за безопасност в интернет, са добре дошли на площад Независимост от 16 часа.

 

 

 


"Зона на риск"

Игра за деца Зона на рискОнлайн играта „Зона на риск“ с първа награда от Българската уеб асоциация.

На официална церемония на 28 юни образователната онлайн игра за тийнейджъри „Зона на риск”, разработена от Националния център за безопасен Интернет при Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ и Асоциация „Родители“ и техния партньор ИТ-компанията „Уеб сървисис“, бе обявена за най-добър продукт в категория „Наука и образование”. Конкурсът Български награди за уеб се организира за четвърта поредна година от Българска уеб асоциация (BWA) и цели да поощри професионализма в уеб, като стимулира добрите практики.

Прочети повече
 


Деца предложиха как да се подобри райнът на Централна гара

 

Ателие за деца за подобряване на Централна гараНа 26 юни Асоциация Родители организира и проведе работно ателие с над 20 деца от близо 15 общини-приятели на детето в рамките на от двудневна Международна конференция на градовете и общините-приятели на детето „Здравето и правото на игра на детето", организирана от УНИЦЕФ.

 

С помощта на разработена от Асоциацията методика за вземане на автентичното детско мнение беше изследван районът на Централна гара София за пригодността му да посрещне нуждите на децата. Участниците в ателието почти единодушно посочиха страха, несигурността, объркаността и неуюта като основни усещания, които буди у тях гарата. Във втората част на занятието те разработиха свои идеи, свързани със сигурността на гаровото пространство, достъпа до информация за пътуващите, както и хигиената.

Прочети повече
 
<< Start < Prev 51 52 53 54 55 56 Next > End >>

Page 53 of 56