Начало > НОВИНИ


Деца предложиха как да се подобри райнът на Централна гара

 

Ателие за деца за подобряване на Централна гараНа 26 юни Асоциация Родители организира и проведе работно ателие с над 20 деца от близо 15 общини-приятели на детето в рамките на от двудневна Международна конференция на градовете и общините-приятели на детето „Здравето и правото на игра на детето", организирана от УНИЦЕФ.

 

С помощта на разработена от Асоциацията методика за вземане на автентичното детско мнение беше изследван районът на Централна гара София за пригодността му да посрещне нуждите на децата. Участниците в ателието почти единодушно посочиха страха, несигурността, объркаността и неуюта като основни усещания, които буди у тях гарата. Във втората част на занятието те разработиха свои идеи, свързани със сигурността на гаровото пространство, достъпа до информация за пътуващите, както и хигиената.

Прочети повече
 


Отворено ателие с децата от работилница „Прегърни ме“

Ателие за децаОтворено ателие с децата от работилница „Прегърни ме“


Тази неделя – 1 юли от 16.00 часа, за първи път работилница „Прегърни ме“, в партньорство с VIVACOM Фонд, организира отворено ателие за децата от столицата, които ще имат възможност да се включат в арт ателието и да се забавляват креативно заедно с талантливи деца от домове. Различните артистични дейности ще бъдат осигурени от самите тях и от техните учители от работилницата. Инициативата има за цел да популяризира дейностите на ателието, да събере на едно място деца от различни среди но с еднакви детски желания и занимания.


Ателието ще бъде отворено от 16:00 до 20:00 във VIVACOM Art Hall, ул. „Гурко“ 4-6.

Заповядайте!

 

 

 


Био Игри

За "Био Игри"

 

„Био игри“ са неформални ателиета по биология, екология, биомимикрия за деца от 5 до 12 годишна възраст.

 

 

Цели на „Био игри”

  • да окуражават децата да търсят вдъхновение от природата
  • да развиват естествения интерес на децата към биологията, екологията, биомимикрията през призмата на играта
  • да възпитават отношение на уважение между децата и околната среда
  • да развиват практическите умения и креативното мислене

 

Прочети повече
 
<< Start < Prev 51 52 53 54 55 Next > End >>

Page 53 of 55