Начало > НОВИНИ


Представяме ви платформата "GoodKnight" в помощ на родителите

Платформата “GoodKnight”Като родители от първо лице, ние ясно разбираме необходимостта от време, в което да се погрижим за себе си, да обърнем внимание на приятелите си или да посрещнем със спокойствие всички онези непредвидени ситуации, които изникват в ежедневието ни с децата. Затова се заехме с разработката на социална платформа, която да направи това възможно.

 

Платформата “GoodKnight” има за цел да свързва млади и активни родители с най-подходящите помощници за техните деца. Всеки от детегледачите преминава през специализиран сертификационен курс. Услугата ще направи възможно натоварените родители да намерят време за срещи с приятели, да прекарат време с половинката си като същевременно ще имат спокойствието, че са осигурили надеждна грижа за децата си. Ние вярваме, че щастливите деца са децата на щастливи родители.

 

С няколко бързи и интуитивни стъпки платформата позволява избора на надежден детегледач. Това е възможно благодарение на функционалностти като : общи приятели, разстояние на което се намира детегледача от Вас, отзиви от родители, актуален календар, за да знаеш винаги кой е на разположение когато ти е необходима помощ.

 

Асоциация Родители е партньор в тази социална инициатива и участва активно в обучението и сертифицирането на детегледачите, за да се гарантира професионализам и сигурност за родителите.

 


Среща на Асоциация Родители с министър Кунева

На 13.04.2016 г. представителите на Асоциация Родители Ева Борисова, Цвета Брестничка и Яна Алексиева участваха в среща с Минитъра на образованието и науката Меглена Кунева и Заместник-министър Диян Стаматов. По време на срещата бяха обсъдени поставени от страна на Министерството въпроси, свързани с участието на родителите в осигуряването на прозрачност и честност по време на Държавните зрелостни изпити и стартирането на новата учебна година с нови програми за 1 и 5 клас при недостатъчно време за подготовка на съответните учебници.

 

Представителите на Асоциация Родители на свой ред повдигнаха въпроси, които организацията поставя като наболели и изключително важни от дълго време: премахването на двусменното обучение, преформулирането на функцията и ролята на класния ръководител и начините за включването на родителите като равноправни партньори.

Прочети повече
 


ФАМИЛАТЛОН 2016 наближава!

 

 

На 15 май 2016 г., неделя, от 14 до 19 ч. на Голямата поляна в Южния парк в София ще се проведе осмият поред Фамилатлон – празник на семейството, спорта и здравословния начин на живот.

 

Фамилатлон е най-забавният начин, по който майките, бащите, децата и техните роднини могат да отбележат Международния ден на семейството. Той дава възможност всички заедно да играят и да се забавляват, да изберат и изпробват нов спорт, хоби или просто приятен начин за прекарване на свободното време, представени от десетки клубове и организации.

 

Сред основните забавления на празника са:

Панаир на възможностите: Всеки участник получава карта на Панаира, с която може да обиколи всички щандове на клубовете и организациите, да изпробва заниманията, които те предлагат и да получи стикер за участие от тях. За най-активните участници ще има награди на щанда на Асоциация Родители.

Малката Европа: Всеки желаещ получава карта за ориентиране в парка, на която са отбелязани 28-те европейски столици. На всеки пункт има „домакин“, който посреща гостите с традиционни за страната храни, игри, информация. Всеки, който събере печати от 28-те столици, получава награда на щанда на Асоциация Родители.

Малък велопоход: За деца от 2 до 6 години, които да изпробват уменията си да карат велосипеди на 2, 3 или 4 колела. Всеки участник, който успешно финишира, получава награда.

За татковци и деца: Както винаги ще има специални състезания за татко и дете заедно.

 

Повече за инициативата Фамилатлон вижте ТУК.

 
<< Start < Prev 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Next > End >>

Page 13 of 56