Начало > НОВИНИ


TechARTnology – стипендии от Luxoft за курс по Дигитални изкуства за деца

 

София, 25 февруари 2016 г. – TechARTnology е съвместен проект на IT-компанията Luxoft с Fusion Academy и фондация Be Creative. Програмата за стипендии TechARTnology дава възможност на деца с творчески заложби от семейства с ниски доходи да се потопят в света на дигиталното изкуство. Luxoft ще осигури 10 стипендии в специално разработен курс по Дигитални изкуства за деца на възраст между 7 и 12 г.


TechARTnology дава един нов и различен поглед към дигитализацията. Чрез изкуството, което е изключително полезно за развитието на всяко дете, и чрез модерното му поднасяне с курс Дигитални изкуства, малчугани и родители ще открият полезната страна на технологиите. Изследванията за креативност показват, че е препоръчително заложбите на децата да бъдат открити и изявени до 10-годишната им възраст. След това процесът става по-труден, защото творческите заложби започват да потъват в подсъзнанието.


За стипендиите на Luxoft за 4-месечно обучение могат да кандидатстват деца на възраст от 7 до 12 г. от семейства с месечен доход под 380 лв. на член от семейството. Обучението ще се проведе от 16  март до 30 юни 2016 г. Крайният срок за кандидатстване е 07 март 2016 г.


Допълнителна информация за курса и подробности за кандидатстването за стипендиите са достъпни на адрес: http://becreative.bg/techartnology/

 


Малка победа за Асоциация Родители

Изпратихме 2015 г. с една добра новина: благодарение на упоритото настояване на Асоциация Родители беше променен Кодексът на труда, като отпадна дискриминацията на майките на 4-то и следващо дете по отношение на времето за допълнителния платен отпуск през втората година на детето. Сега вече и те ще могат да ползват обезщетение до края на втората година, а не 1 г. и 6 м., както беше досега.

"Чл. 164. (1) (Изм. - ДВ, бр. 54 от 2015 г., в сила от 17.07.2015 г.) След използване на отпуска поради бременност, раждане или осиновяване, ако детето не е настанено в детско заведение, работничката или служителката има право на допълнителен отпуск за отглеждане на дете до навършване на 2-годишната му възраст."

 


Споделено училище: състезания с татковци в 101 СОУ "Бачо Киро"

 

 

На 18 ноември 2015 година в 101 СОУ „Бачо Киро“ в София се проведе четвъртото събитие "Състезания с бащи" по проект „Споделено училище“, който училището реализира съвместно с Асоциация Родители. Около 30 бащи на деца от 1 до 4 клас се бяха разделили по отбори и под бурните аплодисменти и подкрепа на децата проведоха поредица от щафетни състезания. Състезанията бяха организирани от учителите по физкултура Катя Кръстева, Роза Тренева и Петьо Илияв и включваха тичане с препятствия, скачане на въже, подаване на топка.

 

Татковците показаха спортен хъс и завидни умения, а накрая всички отбори бяха победители и всеки татко получи специална грамота "Баща за пример". Децата от всяка паралелка от 1 до 4 клас получиха комплект спортни принадлежности, картички и шаблони за медали за татковците от Национална кампания "Да бъдеш Баща". Децата и родителите имаха възможност да разгледат изложба от 11-те визии на кампанията, която ще остане в малка сграда на 101 СОУ до края на месеца.

 

Проект „Споделено училище“ се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. За повече информация посетете www.ngogrants.bg

 
<< Start < Prev 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Next > End >>

Page 14 of 55