Начало > НОВИНИ


Споделено училище: състезания с татковци в 101 СОУ "Бачо Киро"

 

 

На 18 ноември 2015 година в 101 СОУ „Бачо Киро“ в София се проведе четвъртото събитие "Състезания с бащи" по проект „Споделено училище“, който училището реализира съвместно с Асоциация Родители. Около 30 бащи на деца от 1 до 4 клас се бяха разделили по отбори и под бурните аплодисменти и подкрепа на децата проведоха поредица от щафетни състезания. Състезанията бяха организирани от учителите по физкултура Катя Кръстева, Роза Тренева и Петьо Илияв и включваха тичане с препятствия, скачане на въже, подаване на топка.

 

Татковците показаха спортен хъс и завидни умения, а накрая всички отбори бяха победители и всеки татко получи специална грамота "Баща за пример". Децата от всяка паралелка от 1 до 4 клас получиха комплект спортни принадлежности, картички и шаблони за медали за татковците от Национална кампания "Да бъдеш Баща". Децата и родителите имаха възможност да разгледат изложба от 11-те визии на кампанията, която ще остане в малка сграда на 101 СОУ до края на месеца.

 

Проект „Споделено училище“ се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. За повече информация посетете www.ngogrants.bg

 


Тече седмица на бащата 2015

За трети пореден път в рамките на Национална кампания "Да бъдеш Баща" стартира Седмица на бащата. Тази година седмицата е от 9 до 15 ноември. Седмица на Бащата 2015 продължава инициативата, започната през 2014 г. от партньорите и съмишлениците на Национална кампания „Да бъдеш Баща“. И тази година общественото внимание се приковава към важността на бащите и значимите мъже за живота на децата. Активното и подкрепящо участие на бащата играе решаваща роля за пълноценното развитие на личността на всяко дете.

 

Надсловът на Седмица на Бащата през 2015 г. е „Баща за пример“. Всеки баща или важен за детето мъж е пример, през който детето изгражда представата си за света. Седмицата на Бащата предоставя още повече възможности за бащите и децата да бъдат заедно, да откриват света рамо до рамо, да споделят своята гледна точка и опит. Нека растем заедно с децата си и не забравяме, че ежедневно и ежечасно те учат от нас, защото най-голямата ти сила е да бъдеш баща!

 

Инициативи и събития за деца и родители са организирани в много градове и общини в цяла България. Разгледайте програмата от публични събития за „Седмица на бащата 2015 – Баща за пример“ ТУК!

 

До неделя 15 ноември всички малки и пораснали деца, заедно с техните бащи, братя, братовчеди, вуйчовци, чичовци, дядовци и всички важни за тях мъже могат да посетят нашите събития!

 


Празник "Зелено бъдеще за 101 СОУ "Бачо Киро"

 

На 22 октомври 2015 година в 101 СОУ „Бачо Киро“ в София се проведе третото събитие по проект „Споделено училище“. В празника „Зелено бъдеще за 101 СОУ „Бачо Киро“ се включиха деца от подготвителна група до 11 клас, техните учители и родители, които заедно садиха цветя и дръвчета в двора на училището.

 

Събитието стартира във фоайето на училището с музикални поздрави за децата, учителите и родителите и връчване на саксия с хризантеми за представителите на всички присъстващи класове. Цветето е подарък за целия клас и децата заедно със своя класен ръководител ще се грижат за него и ще решат къде искат да го засадят – в двора на училището, пред общината в Надежда или в Северен парк.

 

Прочети повече
 
<< Start < Prev 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Next > End >>

Page 15 of 56